Mozilla Firefox

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mozilla Firefox
Mozilla Firefox IconMozilla Firefox wordmark
Firefox Screenshot Linux.PNG
Mozilla Firefox 48.0 ing Linux Mint 18.
Perancang Mozilla Corporation
Pangembang Mozilla Corporation / Mozilla Foundation
Rilis pisanan Novèmber 4, 2004 (2004-11-04)
Versi rilis terbaru 48.0 / Agustus 2, 2016; 7 wulan kapungkur (2016-08-02)
Basa pamrograman C++, JavaScript,[2][3] CSS,[4][5] XUL, XBL
Sistem operasi Windows
Mac OS X
Linux
BSD
Solaris
OpenSolaris
GNU
Basa Multibasa
Status pengembangan Aktif
Jenis Panjlajah wèb
Lisènsi Mozilla EULA untuk distribusi biner
Situs web http://www.mozilla.com/firefox/

Mozilla Firefox (asliné jeneng Phoenix banjur dikenal minangka Mozilla Firebird) iku panjlajah wèb antar-platform gratis sing dikembangaké déning Yayasan Mozilla lan atusan sukarelawan. Versi 3.0 dirilis ing tanggal 17 Juni 2008.

Sadurungé rilis versi 1.0-nya tanggal 9 November 2004, Firefox wis antuk sambutan sing apik banget saka pihak médhia, klebu saka Forbes lan Wall Street Journal.[6][7] Kanthi luwih saka 5 yuta download jroning 12 dina pisanan rilisé lan 6 yuta nganti 24 November 2004, Firefox 1.0 minangka salah siji piranti alus gratis, sumber-kabuka (open-source) sing paling akèh dipigunakaké déning panganggo omahan.[8]

Liwat Firefox, Yayasan Mozilla nduwèni angkah arep ngembangaké sawijining browser wèb sing cilik, cepet, simpel, lan gampang dikembangaké (kapisah saka Mozilla Suite sing luwih gedhé). Firefox wis dadi fokus utama perkembangan Mozilla bebarengan karo client e-mail Mozilla Thunderbird, lan wis nggantèkaké Mozilla Suite minangka rilis browser resmi Yayasan Mozilla.

Vèrsi 2.0 diluncuraké tanggal 24 Oktober 2006. Ing vèrsi 2.0 ini, Mozilla nduwèni bug (kakurangan) ya iku bakal "crash" yèn mbuka web page (kaca Wèb) sing gedhé banget lan nduwèni JavaScript, nanging bab iki wis didandani.[9]

Prastawa[besut | besut sumber]

  • Versi 3.0 sing diluncuraké 17 Juni 2008 minangka vèrsi pisanan sing ndhukung antarmuka Basa Indonésia.
  • Mozilla Firefox Sentuh Angka Download 1 Miliar [10]

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Netscape Navigator, browser Mozilla Firefox digagas adhedhasar browser iki.
  • Internet Explorer, browser kanthi panganggo paling akèh wektu iki.
  • Opera, browser multiplatform saka personal computer nganti PDA sing ènthèng lan cepet.

Referensi[besut | besut sumber]

Catatan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Releases/Priority Ranking". MozillaWiki. Dijupuk 2009-09-21. 
  2. ^ "Mozilla Firefox code analysis". Ohloh. 2010-04-02. Diarsip saka sing asli ing 2010-04-02. Dijupuk 2010-04-02. 
  3. ^ "Firefox's addons are written in JavaScript". Rietta.com. Dijupuk 2009-12-19. 
  4. ^ "Firefox uses an "html.css" stylesheet for default rendering styles". Davidwalsh.name. Dijupuk 2009-12-19. 
  5. ^ "The Firefox addon, Stylish takes advantage of Firefox's CSS rendering to change the appearance of Firefox". Userstyles.org. Dijupuk 2009-12-19. 
  6. ^ http://www.forbes.com/2004/09/29/cx_ah_0929tentech.html?partner=tentech_newsletter
  7. ^ http://ptech.wsj.com/archive/ptech-20040916.html
  8. ^ http://www.spreadfirefox.com/?q=node/view/6581
  9. ^ http://www.pcworld.com/article/id,127739-c,mozilla/article.html
  10. ^ http://digg.com/people/Mozilla_Firefox_Sentuh_Angka_Download_1_Miliar_1_Billion

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mozilla_Firefox&oldid=1068444"