Inazuma Eleven (Manga)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:Infobox animanga/Atasan Ana loop cithakan: Cithakan:Infobox animanga/Cetakan

AnimeDirected byKatsuhito AkiyamaProduced byShogakukanWritten byAtsuhiro TomiokaMusic byYasunori MitsudaStudioOLMReleased 5 Oktober, 2008 27 April, 2011 AnimeInazuma Eleven Saikyo Gundan Oga ShuraiDirected byYoshikazu MiyaoWritten byAtsuhiro TomiokaMusic byYasunori MitsudaStudioOLMReleased23 Dhésèmber 2010

Cithakan:Infobox animanga/Bawahan

Inazuma Eleven (イナズマイレブン Inazuma Irebun?, lit. "Lightning Eleven") ya iku sèrial manga saka jepang kang digarap lan ditulis kaliyan Tenya Yabuno adidasar saka sèrial vidéo game kang digawè déning Level-5. Manga iki dipublish déning Shogakukaning CoroCoro Comic awit saka juni 2008. Manga iki menang Kodansha Manga Award taun 2008 ing kategori Manga kanggo cah cilik. Seri Anime ing Televisi iku dhedhasar saka manga aired ing jaringan TV Tokyo saka tanggal 5 Oktober 2008 nganti 27 April 2011. Seri Anime Inazuma Eleven iku digarap déning Level-5 kang kerjasama kaliyan TV Tokyo lan OLM. Inc. Seri iki uga ditontonake TVB ing Hongkong, Modern Nine TV ing Thailand, Indosiar ing Indonésia, Tooniverse ing Koréa Kidul, Rede TV! ing Brazil, Cartoon Network ing India, Filipina, ASEAN, Taiwan, Pakistan, Hungaria, Polen, Romania, Australia lan Sélandia Anyar, Rai 2 ing Italia wiwit 14 Juni 2010, FDF ing Spanyol, Panda Biggs ing Portugal wiwit 2 Dhésèmber 2010, Disney XD ing Walanda Wiwit 4 Juli 2011, Disney XD ing Inggris lan Irlandia awit saka 25 Juli 2011. uga wonten ing CITV ing Inggris.

Dalan Cerita[besut | besut sumber]

Karakter utama, ya iku Endo Mamoru iku Kiper kang duwé talenta dadi kiper lan cucu saka salah sawijining kiper mantep ing nagara Jepang, kang séda sadurungé Endou lair. Mbok manawa skill kiper Endou luar biyasa, nanging ing sekolahé ora ana klub bal-balan kang tenanan, lan anggota liyané kang ana 6 wong ora gelem sinau anggoné bal-balan. Nalika Endou kerungu yèn ana kanca saka saksekolahan ana kang trampil anggoné dolana bal-balan, ya iku Gouenji. Endou ngejaki Gouenji mlebu tim Sepak bola Raimon. Wiwit Gouenji mlebu, paguyuban bal-balan sekolah Raimon dadi apik, bisa njuawarai kompetisi nasional, nganti kompetisi internasional.

Karater[besut | besut sumber]

  • Mamoru Endō (円堂 守?) (Mark Evans) (Captain, Goal Keeper, Libero) - Endou ya iku kiper utama tim bal-balan Raimon ing sekolah Raimon, Endou bungah lan sregep anggoné sinau bal-balan, kiper kang duwé semangat juang dhuwur.