Imljani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

44°24′02″N 17°29′29″E / 44.40056°N 17.49139°E / 44.40056; 17.49139Koordhinat: 44°24′02″N 17°29′29″E / 44.40056°N 17.49139°E / 44.40056; 17.49139

Imljani
Masarakat lokal
Imljani
Имљани
Jalan Panorama Central Panggonan
Jalan Panorama Central Panggonan
Official seal of Imljani
Lambang
CountryBosnia lan Hércegovina Bosnia lan Herzegovina
EntityRepublika Srpska
WilayahBanja Luka
MunicipalitiesSkender-Vakuf
Dipunbangun5. abad
Élepasi1.200 m (3,900 ft)
Cacah warga (2013)[1]
 • Gunggung920
 • DemonymImljanci
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kode pos78234
Kodhe laladan+387 (51)
Situs wèb[1]

Imljani ya iku masarakat lokal Bosnia-Herzegovina, kotamadya Skender-Vakuf, tlatah Banja Luka.[2] [3][4][5] Nanging wolung taun sawisé iku getih wiwit muncrat manèh ing kutha iki ya iku kanthi pecahing perang sadulur antara ètnis Kroasia, Bosna lan Serbia kang ngrebutaké kutha iki nalika kedadéan pecahing Nagara Kesatuan Yugoslavia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing panggonan Šiprage saiki, ana pemukiman suku Illiry saka sadurungé jaman anyar. Pagunungan Rimsaka ana ing abad kaping 3 lan 5. Sajrone perang ing Bosna, wadyabala militèr lan pulisi Serbia matèni lan nganiaya Bosniaks-Muslim. Pendhudhuk Imljani umume rame ing tentara Republika Srpska. Dheweke wis melu pirang-pirang tindak kriminal ing Muslim. Wong miskin saka 18 kémah sipil Bosna ing kotamadya Kotor Varoš ana ing kantor pulisi Šiprage.[6]

Populasi[besut | besut sumber]

Imljani[7][8] Gunggung populasi 2013.: 920.
Tahun 1991. 1981. 1971.
Serbi 1,544 (98.65%) 2,044 (98.83%) 2,052 (99.37%)
Muslim/Bosniaki 3 (0.19%) 1 (0.04%) 0
Croati 1 (0.06%) 6 (0.29%) 5 (0.24%)
Yugoslavi 5 (0.31%) 2 (0.09%) 0
Ingkang sisa 12 (0.76%) 15 (0.72%) 8 (0.38%)
Gunggung 1,565 2,068 2,065

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Federal Office of Statistics, Federation of Bosnia and Herzegovina/http://fzs.ba/index.php/popis-stanovnistva/popis-stanovnistva-2013/konacni-rezultati-popisa-2013/
  2. http://www.kartabih.com/
  3. Vojnogeografski institut, Ed. (1955): Šiprage (List karte 1:25.000, Izohipse na 20 m). Vojnogeografski institut, Beograd / Military Geographical Institute, Ed. (1955): Šiprage (map sheet 1: 25.000, Contour lines at 20 m). Military Geographical Institute, Belgrade.
  4. Spahić M. et al. (2000): Bosna i Hercegovina (1:250.000). Izdavačko preduzeće „Sejtarija", Sarajevo., The Map
  5. Mučibabić B., Ed. (1998): Geografski atlas Bosne i Hercegovine. Geodetski zavod BiH, Sarajevo, ISBN 9958-766-00-0., pp: 4-5.
  6. "SRPSKO-CRNOGORSKI-HRVATSKI KONCENTRACIONI LOGORI - GENOCIDNE TVORNICE SMRTI — Bosnjaci.Net". www.bosnjaci.net. Dijupuk 1 June 2017. 
  7. Book: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.
  8. Internet - Source "Popis po mjesnim zajednicama" - http://www.fzs.ba/Podaci/nacion%20po%20mjesnim.pdf

Pranala njaba[besut | besut sumber]