Gangneung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gangneung
강릉시
Municipal City
Trankripsi Basa Koréa
 • Hangul
 • Hanja
 • Éjaan Latin kang Kasempurnakaké Gangneung-si
 • McCune-Reischauer Kangnŭng-si
Kembang Sakura ing sakupengé Tlaga Gyeongpo.
Kembang Sakura ing sakupengé Tlaga Gyeongpo.
Official logo of Gangneung
Emblem of Gangneung
Location in South Korea
Location in South Korea
Koordhinat: 37°45′N 128°54′E / 37.750°N 128.900°E / 37.750; 128.900
Nagara  Koréa Kidul
Wewengkon Gwandong
Provinsi Gangwon-do
Pamérangan administratif 1 eup, 7 myeon, 13 dong
Laladan
 • Gunggung 1.040 km2 (400 sq mi)
Cacah warga (2006)
 • Gunggung 229.869
 • Pepadhet 221/km2 (570/sq mi)
 • Dhialèk Gangwon
Iklim Cfa

Gangneung inggih menika satunggaling kutha ingkang mapan wonten ing Provinsi Gangwon, Korea Kidul. Nalika taun 2006 Gangneung menika gadhah populasi ingkang cacahipun 229.869 tiyang. Gangneung menika dados pusat ékonomi wonten ing wewengkon Yeongdong, ing sisih wetan Gangwon. Wonten sapérangan tilaran sajarah wonten ing Gangwon kadosta kuil Ojukheon lan Gyeongpodae. Gangneung menika kawentar minangka papan pariwisata dhomèstik ingkang nyawisaken pantai ingkang madhep laut Jepang. Wonten ing kutha menika ugi wonten pusat angkatan udara Korea Kidul ingkang ginanipun minangka papan anggegana.[1]

Kutha menika ugi dados tuan rumah saking klub bal-balan nasional Korea Kidul Gangneung City.

Gyeongpodae[besut | besut sumber]

kiri|jmpl|Gyongpodae Gangneung menika gadhah satunggal paviliun sajarah ingkang namanipun Gyeongpodae.[2]

Galéri[besut | besut sumber]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. US Forces Korea (2004). Alphabetical Listing. Retrieved January 14, 2006.
  2. Korea Tourism Organization (2005). Gyeongpodae. Retrieved January 14, 2006.

Cithakan:Gangwon