Darès

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Darès
Northern Spotted Owl.USFWS-thumb.jpg
Spotted Owl (Dares belang)
Taxonomi
Regnum: Animalia
Rumpun: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Strigiformes
Kulawarga

  Strigidae
  Tytonidae


Manuk darès iku, kewan sing lumrah tur akèh manggon ing Tanah Jawa. Nèng panggonan alas, manuk jinis iki isih akèh ditemokaké.

Kéwan iki kagolong kéwan wengi, dadi yèn wengi luwih aktif. Yèn awan, kéwan iki turu, kanggo lèrèn.

Manuk darès iku kagolong kéwan karnivora, pakanané daging utawa kèwan urip. Pagawéyané ya mbedhog kéwan-kéwan cilik, kaya ta: tikus, kadal, trewelu lan sabanjuré.

Ing Donya Kulon (Eropah), kéwan iki diarani kéwan sing wicaksana. Ananging ing donya wétan, (Asia), kéwan iki kaanggep pratandhaning mala, kasripahan utawa kapatèn. Mulanéing basa Melayu kewan ini diarani Burung Hantu utawa manuk pati. Tembung hantu iku ing basa Jawa Kuna uga ana lan tegesé pati.

Bali menyang[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Darès&oldid=803509"