Dalan Tol Ubeng Jaba Jakarta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Dalan Tol Ubeng Jaba Jakarta utawa Jalan Tol Lingkar Luar Jakarta (Basa Inggris: Jakarta Outer Ring Road/JORR) iku rangkéyan dalan tol sing ngubengi bagéan njaba Jakarta. Dalan tol pisanan sing dibangun lan sabanjur dadi bagéan saka JORR yaiku dalan tol ing Dalan T.B. Simatupang (Tol Pondok Indah). Wektu iki, tol JORR wis rampung nganti gerbang tol Cakung sing klebu kawasan Jakarta Wétan. Tarif dalan tol iki wiwit tanggal 28 September 2009 yaiku Rp7.000,00. JORR ros Ulujami-Rorotan dikelola déning PT Jalan Tol Lingkar Luar Jakarta, déné ros Kebon Jeruk-Penjaringan dikelola déning PT Jalan Tol Lingkar Luar Jakarta Barat satu]].

Gerbang Tol[sunting | sunting sumber]

Gerbang tol Status KM Tujuan (arah metu)
Kayu Besar Wiwit operasi ?  ???
Rawa Buaya Lor Wiwit operasi 4 Rawa Buaya, Daan Mogot, Kalideres
Rawa Buaya Kidul Wiwit operasi 5
Kembangan Lor Wiwit operasi 7 Meruya Ilir, Ciledug
Kembangan Kidul Wiwit operasi 8  ???
Meruya Lor Wiwit operasi  ???
Meruya Kidul Rencana ?  ???
Joglo Rencana ?  ???
Petukangan Rencana ?  ???
Veteran Wiwit operasi 17 Tanah Kusir, Rempoa, Bintaro
Ciputat Wiwit operasi 19/20 Pondhok Pinang, Kebayoran Lama
Pondhok Pinang Wiwit operasi 21 Pondhok Indah, Ciputat
Fatmawati Wiwit operasi 23 Cipeté, Pondhok Labu
Ampera Wiwit operasi 24/25 Mampang Prapatan, Cilandhak/Ragunan
Lenteng Agung Wiwit operasi 27 Pasar Minggu, Depok
Gedong Wiwit operasi 30 Cijantung, Cililitan
Kampung Rambutan Wiwit operasi 31 Terminal Kampung Rambutan, TMII
Pasar Rebo Wiwit operasi Teks tebal32/33 Cibubur, Bogor, Ciawi
Dukuh Wiwit operasi Cawang, Dalan Tol Lingkar Dalam Kutha
Bambu Apus Wiwit operasi 34 Bambu Apus, Ceger
Setu Wiwit operasi 35 Setu, Cilangkap
Jatiwarna Wiwit operasi 37/38 Jatiwarna, Kranggan
Jatiasih Wiwit operasi 41 Jatiasih, Jatimekar
Cikunir Wiwit operasi 45 Cawang, Cikampek, Bandung
Kalimalang Wiwit operasi ? Kalimalang, Sumber Arta, Pondhok Kelapa
Bintara Wiwit operasi ? Bintara, Cakung, Pondhok Kopi
Cakung Kidul Wiwit operasi ? Cakung, Pulogadung, Pulogebang
Cakung Lor Wiwit operasi ? Tipar Cakung, Kelapa Gadhing, Pegangsaan Dua
Rorotan Wiwit operasi ? Rorotan, Cilincing, Marunda
Cilincing Rencana ? Tanjung Priok

Simpang susun[sunting | sunting sumber]

KM Lokasi Tapel wates karo Tujuan
8 Kembangan Dalan Tol Jakarta-Merak Tangerang-Merak (kulon)
Kebon Jeruk-Tomang (wétan)
32 Dukuh
Pasar Rebo
Dalan Tol Jagorawi TMII-Cawang-Dalan Tol Lingkar Dalam Kutha (lor)
Cibubur-Bogor-Ciawi (kidul)
45 Cikunir Dalan Tol Jakarta-Cikampek Cawang-Dalan Tol Lingkar Dalam Kutha (kulon)
Bekasi-Karawang-Cikampek (wétan)

Dhaptar ros JORR[sunting | sunting sumber]

Ros Jalur Dawa Status
W1 Penjaringan - Kebon Jeruk 8,65 wiwit operasi (2010)
W2 Seksi 4 Kebun Jeruk - Joglo 5,61 km konstruksi (2008)
W2 Seksi 3 Joglo - Ulujami 2,04 km pembebasan lahan(2008)
W2 Seksi 2 Ulujami - Veteran 1,30 km wiwit operasi (2005)
W2 Seksi 1 Veteran - Pondhok Pinang 2,26 km wiwit operasi (2003)
S Pondhok Pinang - Taman Mini (Tol TB Simatupang) 12,90 km wiwit operasi (1990)
E1 Seksi 1 Taman Mini - Ceger 1 km wiwit operasi (2000)
E1 Seksi 2 Ceger - Hankam 3,1 km wiwit operasi (2002)
E1 Seksi 3 Hankam - Jati Asih 4,4 km wiwit operasi (2006)
E1 Seksi 4 Jati Asih - Cikunir 3,9 km wiwit operasi (2007)
E2 Cikunir - Cakung 9,07 km wiwit operasi (1991)
E3 Cakung - Cilincing 4,8 km wiwit operasi (2007)
N Cilincing-TJ.priok 5 km tertunda (2011)

Tarif Tol [1][sunting | sunting sumber]

Adhedhasar Kaputusan Menteri Pekerjaan Umum nomor : 514/KPTS/M/2009 Tanggal 31 Agustus 2009 lumaku wiwit 28 September 2009 jam 00.00 WIB

Dalan Tol JORR sing terpadu karo Dalan Tol Jakarta-Cikampek lan Cipularang[sunting | sunting sumber]

Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta (JORR)[sunting | sunting sumber]

Asal Tujuan Gol I Gol II Gol III Gol IV Gol V
JORR JORR Rp 7.000 Rp 8.500 Rp 9.500 Rp 12.000 Rp 14.500

Tarif iki minangka tarif JORR iku dhéwé.

Gerbang Tol Cikunir 4[sunting | sunting sumber]

Asal Tujuan Gol I Gol II Gol III Gol IV Gol V
Jakarta IC Cikunir IC Rp 8.500 Rp 11.000 Rp 12.500 Rp 16.000 Rp 19.000

Tarif iki minangka akumulasi saka tarif Dalan Tol Jakarta-Cikampek saka Jakarta IC nganti Cikunir IC kanthi tarif JORR sing dibayaraké ing Gerbang Tol Cikunir 4 minangka wates pungkasan Dalan Tol Jakata-Cikampek lan wiwitan JORR.

Gerbang Tol Cikunir 2[sunting | sunting sumber]

Asal Tujuan Gol I Gol II Gol III Gol IV Gol V
Bekasi Kulon Cikunir IC Rp 8.000 Rp 10.500 Rp 12.000 Rp 15.500 Rp 18.500
Bekasi Wétan Cikunir IC Rp 8.000 Rp 10.500 Rp 12.000 Rp 15.500 Rp 18.500
Tambun Cikunir IC Rp 9.000 Rp 11.500 Rp 13.000 Rp 16.500 Rp 20.000
Cibitung Cikunir IC Rp 9.500 Rp 12.500 Rp 14.000 Rp 17.500 Rp 21.500
Cikarang Kulon Cikunir IC Rp 10.500 Rp 14.000 Rp 16.000 Rp 20.500 Rp 24.500
Cikarang Wétan Cikunir IC Rp 11.000 Rp 15.500 Rp 18.000 Rp 22.500 Rp 27.000
Karawang Kulon Cikunir IC Rp 13.000 Rp 18.500 Rp 21.000 Rp 26.500 Rp 32.000
Karawang Wétan Cikunir IC Rp 14.000 Rp 20.000 Rp 23.500 Rp 29.500 Rp 35.500
Kalihurip Cikunir IC Rp 17.000 Rp 25.000 Rp 29.000 Rp 36.500 Rp 44.000
Cikampek Cikunir IC Rp 17.000 Rp 25.000 Rp 29.000 Rp 36.500 Rp 44.000
Sadang Cikunir IC Rp 21.000 Rp 31.000 Rp 37.000 Rp 46.500 Rp 55.500
Jatiluhur Cikunir IC Rp 25.000 Rp 37.000 Rp 45.000 Rp 56.500 Rp 68.000
Padalarang Kulon Cikunir IC Rp 43.500 Rp 65.000 Rp 82.000 Rp 103.000 Rp 123.500

Tarif iki minangka akumulasi saka tarif Dalan Tol Jakarta-Cikampek lan Cipularang kanthi tarif JORR sing dibayaraké ing Gerbang Tol Cikunir 2 minangka wates pungkasan Dalan Tol Jakata-Cikampek lan wiwitan JORR.

Dalan Tol JORR sing terpadu karo Dalan Tol Jagorawi[sunting | sunting sumber]

Gerbang Tol Dukuh 1 lan Dukuh 3[sunting | sunting sumber]

Asal Tujuan Gol I Gol II Gol III Gol IV Gol V
Jakarta IC TMII IC Rp 9.000 Rp 10.500 Rp 11.500 Rp 14.000 Rp 17.000

Tarif iki minangka akumulasi saka tarif Dalan Tol Jagorawi saka Jakarta IC nganti TMII IC kanthi tarif JORR sing dibayaraké ing Gerbang Tol Dukuh 1 lan DUkuh 3 minangka wates pungkasan Dalan Tol Jagorawi lan wiwitan JORR.

Gerbang Tol Pasar Rebo 2[sunting | sunting sumber]

Asal Tujuan Gol I Gol II Gol III Gol IV Gol V
Cibubur TMII IC Rp 9.500 Rp 11.500 Rp 13.500 Rp 17.000 Rp 20.500
Cimanggis TMII IC Rp 10.000 Rp 12.500 Rp 14.000 Rp 18.000 Rp 21.500
Gunung Putri TMII IC Rp 11.000 Rp 13.000 Rp 16.000 Rp 20.000 Rp 24.000
Citeureup TMII IC Rp 11.000 Rp 13.000 Rp 16.000 Rp 20.000 Rp 24.000
Sentul TMII IC Rp 11.500 Rp 15.000 Rp 18.000 Rp 23.000 Rp 27.500
Sentul Kidul TMII IC Rp 12.500 Rp 15.500 Rp 19.000 Rp 24.000 Rp 28.500
Bogor TMII IC Rp 13.500 Rp 16.500 Rp 20.500 Rp 26.000 Rp 31.000
Ciawi TMII IC Rp 13.500 Rp 16.500 Rp 20.500 Rp 26.000 Rp 31.000

Tarif iki minangka akumulasi saka tarif Dalan Tol Jagorawi karo tarif JORR sing dibayaraké ing Gerbang Tol Dukuh 2 minangka wates pungkasan Dalan Tol Jagorawi lan wiwitan JORR.

Tahap sing wis rampung[sunting | sunting sumber]

  • JORR W1
  • JORR W2 seksi 1-2
  • JORR S
  • JORR E1
  • JORR E2
  • JORR E3

Rute[sunting | sunting sumber]

KM Arah Penjaringan menyang Cilincing Arah Cilincing menyang Penjaringan
0 Penjaringan IC
0 Masuk Dari
Dalan Tol Prof. Dr. Sedyatmo
Lor
Pantai Indah Kapuk
Wétan
Pluit
Kulon
Bandara Soekarno-Hatta
Keluar Ke
Dalan Tol Prof. Dr. Sedyatmo
Lor
Pantai Indah Kapuk
Wétan
Pluit
Kulon
Bandara Soekarno-Hatta
0 Dalan Tol Prof. Dr. Sedyatmo
PT Jasa Marga
Wates Dalan Tol Prof. Dr. Sedyatmo
0 Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta
PT Dalan Lingkar Kulon
Wates Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta
? Jakarta COA.svgWates Kutha Jakarta Lor
? Seal of West Jakarta.jpgWates Kutha Jakarta Kulon
? Kebon Jeruk IC
? Masuk Dari
Dalan Tol Jakarta-Merak
Wétan
Tomang
Kulon
Tangerang
Merak
Keluar Ke
Dalan Tol Jakarta-Merak
Wétan
Tomang
Kulon
Tangerang
Merak
? Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta
PT Dalan Lingkar Kulon
Wates PT Dalan Lingkar Kulon
? Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta
PT xxx
Wates PT xxx
? Seal of West Jakarta.jpgWates Kutha Jakarta Kulon
? Seal of South Jakarta.pngWates Kutha Jakarta Kidul
? Ulujami IC
? Masuk Dari
Dalan Tol Jakarta-Serpong
Kulon Daya
Bintaro
Serpong
Keluar Ke
Dalan Tol Jakarta-Serpong
Kulon Daya
Bintaro
Serpong
? Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta
PT xxx
Wates PT xxx
? Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta
PT Dalantol Lingkarluar Jakarta
Wates PT Dalantol Lingkarluar Jakarta
? Masuk Dari
Tanah Kusir
Keluar Ke
Tanah Kusir
? Masuk Dari
Pondhok Pinang
Keluar Ke
Pondhok Pinang
? Masuk Dari
Pondhok Indah
Keluar Ke
Pondhok Indah
Lebak Bulus
? Masuk Dari
Pondhok Labu
Keluar Ke
Pondhok Labu
? Seal of South Jakarta.pngWates Kutha Jakarta Kidul
? Jakarta COA.svgWates Kutha Jakarta Wétan
? TMII IC
? Masuk Dari
Dalan Tol Jagorawi
Lor
Cawang
Kidul
Cibubur
Bogor
Keluar Ke
Dalan Tol Jagorawi
Lor
Cawang
Kidul
Cibubur
Bogor
? Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta
PT Dalantol Lingkarluar Jakarta
Wates PT Dalantol Lingkarluar Jakarta
? Dalan Tol Lingkar Luar Jakarta
PT Jasa Marga
Wates PT Jasa Marga
? Jakarta COA.svgWates Kutha Jakarta Wétan
? Jakarta COA.svgWates Provinsi DKI Jakarta
? West Java coa.svgWates Provinsi Jawa Kulon
? Coat of arms of Bekasi.gifWates Kutha Bekasi
? Cikunir IC
? Masuk Dari
Dalan Tol Jakarta-Cikampek
Wétan
Bekasi
Bandung
Kulon
Cawang
Keluar Ke
Dalan Tol Jakarta-Cikampek
Wétan
Bekasi
Bandung
Kulon
Cawang
? Coat of arms of Bekasi.gifWates Kutha Bekasi
? West Java coa.svgWates Provinsi Jawa Kulon
? Jakarta COA.svgWates Provinsi DKI Jakarta
? Jakarta COA.svgWates Kutha Jakarta Wétan
? Masuk Dari
Cakung
Keluar Ke
Cakung
? Jakarta COA.svgWates Kutha Jakarta Wétan
? Jakarta COA.svgWates Kutha Jakarta Lor
? Masuk Dari
Cilincing
Keluar Ke
Cilincing

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]