Daftar serangan téroris ing Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Terorisme ing Indonésia Ing ngisor iki kapacak pratélan kadadéan serangan terorisme ing Indonésia lan instansi Indonésia ing jaban rangkah:

2000[besut | besut sumber]

2001[besut | besut sumber]

2002[besut | besut sumber]

  • Bom Taun Anyar 2002. 1 Januari 2002, Granat manggis njeblug ing ngarep rumah makan ayam Bulungan, Jakarta. Siji tiwas lan siji tatu. Ing Palu, Sulawesi Tengah, ana papat jeblugan bom ing sawetara gréja. Ora ana kurban jiwa.
  • Bom Bali 2002. 12 Oktober 2002, telu jeblugan ngguncang Bali. 202 kurban sing mayoritas warga nagara Australia tiwas lan 300 tatu. Bebarengan karo iku, ing Manado, Sulawesi Lor, bom rakitan uga njeblug ing kantor Konjen Filipina, ora ana kurban jiwa.
  • Bom Restoran McDonald's Makassar 2002. 5 Dhésèmber 2002, bom rakitan sing dibungkus wadhah pelat waja njeblug ing restoran McDonald's Makassar. 3 jiwa tiwas lan 11 tatu.

2003[besut | besut sumber]

2004[besut | besut sumber]

2005[besut | besut sumber]

  • Loro Bom njeblug ing Ambon tanggal 21 Maret 2005
  • Bom Pamulang, Tangerang 2005, 8 Juni 2005, bom njeblug ing plataran omah Ahli Dewan Pemutus Kebijakan Majelis Mujahidin Indonésia Abu Jibril alias M Iqbal ing Pamulang Barat. Ora ana kurban jiwa.
  • Bom Bali 2005, 1 Oktober 2005, bom njeblug ing Bali. Saora-orane 22 jiwa tiwas lan 102 tatu saka jeblugan sing kedadeyan ing R.AJA's Bar lan Restaurant, Kuta Square, laladan Pasisir Kuta lan ing Nyoman Café Jimbaran.
  • Pemboman Palu 2005, 31 Dhésèmber 2005, bom njeblug ing sawijining pasar ing Palu, Sulawesi Tengah niwasake 8 jiwa lan 45 tatu.[1]

2009[besut | besut sumber]

  • Bom Jakarta 2009, 17 Juli 2009, loro jeblugan bom ing Hotèl JW Marriott lan Ritz-Carlton, Jakarta. Jeblugan kalorone ing wektu sing ameh bebarengan, watara jam 7.00 WIB.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. (Sumber: Harian KOMPAS edisi 8 Oktober 2005)
  2. Ledakan di JW Marriott dan Ritz, 8 Warga Asing Terkapar, Kompas.com