Bom JW Marriott 2003

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Pengeboman kedadeyan ing tanggal 5 Agustus 2003 watara jam 12.45 WIB ing kawasan Mega Kuningan, Jakarta Kidul, Indonésia. Jeblugan iku asal saka bom mobil bunuh diri nganggo montor Toyota Kijang nomer pulisi B 7462 ZN sing ditumpaki déning Asmar Latin Sani. Jeblugan kasebut niwasake 12 jiwa lan 150 tatu. Akibat prastawa iku, Hotèl JW Marriott ditutup sajroning limang minggu lan bukak manèh tanggal 8 September 2003.

Ing tanggal 17 Juli 2009 hotèl JW Marriott lan hotèl Ritz-Carlton diguncang bom manèh.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Campaignbox Terrorism in Indonésia

Pranala jaba[besut | besut sumber]