Bom Jakarta 2009

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Falcon 9 launch vehicle's first stage, following its successful landing
Rokèt Falcon 9 kaping pisan ing pandharatané
Bom Mega Kuningan 2009
Bom Mega Kuningan 2009
Keluk sawisé jeblugan bom
Lokasi Jakarta, Indonésia
Sasaran Hotèl Ritz Carlton lan JW Mariott ing kawasan perkantoran Mega Kuningan, Jakarta
Tanggal 17 Juli 2009
7:45pm – 7:47pm (UTC+7)
Jinis serangan durung diweruhi
Tiwas 9 (sauntara) [1]
Tatu 49 (sauntara) [1]
Pelaku durung diweruhi

Bom Jakarta 2009 iku prastawa jeblugan bom ing hotèl Ritz Carlton lan JW Mariott ing kawasan Mega Kuningan, Jakarta, Indonésia. Loro bom njeblug watara jam 07:45 tanggal 17 Juli 2009. Bom pisanan njeblug jam 07:45[2] ing sangarepé hotèl JW Mariott ngrusakaké pérangan lobi hotèl[3]. Bom kaloro njeblug jam 07:47 ngrusak lantai 2 lan 3 hotèl Ritz Carlton sing mung let watara 50 m saka hotèl JW Mariott. Sumber wiwitan nyebutaké 9 iwa kurban tiwas lan 49 wong tatu.[1]

Hotèl JW Mariott tau dadi targèt bom bunuh diri ing tanggal 5 Agustus 2003 sing niwasaké 12 jiwa lan 150 tatu.

Hotèl Ritz Carlton diweruhi bakal dadi papan nginep tim Manchester United sing bakal nganakaké tetandhingan karo tim Indonésian All Star tanggal 20 Juli 2009, déné Tim Indonésian All Star nginep ing Hotèl JW Marriott.[4]. Cithakan:Terorisme ing Indonésia

Kurban tiwas[besut | besut sumber]

Informasi wiwitan nyebutaké yèn 9 jiwa kurban tiwas antarané saka:

Réaksi[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 6°13′33″S 106°49′38″E / 6.225758°S 106.827139°E / -6.225758; 106.827139