Casunziei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Casunziei
Casunziei alle rape rosse al rifugio Venezia cropped.jpg
Casunziei with red turnips
Jeneng liyanécasonciei, casanzes, csanzöi[1]
JinisPasta
Panggonan asalVeneto
Tlatah utawa prajaDolomites
Buku masakan: Casunziei  Médhia: Casunziei

Casunziei minangka salah sawijining jinis olahan..[2][3][4][5]Cangkang kothak, biasane udakara 3,5 nganti 3.5 cm, kasusun saka rong lembar pasta sing ditekan ing tapel wates, kayata ravioli .


Pengisian sing wis mateng lan sing digiling kanthi apik beda-beda saben dhaerah lan biasane kalebu sayuran lan keju ricotta . Resep-resep asli saka Cortina d'Ampezzo sing "abang" macem-macem (casunziei rosc) karo beet, kentang, lan Veronese abang turnips ; lan "ijo" ( casunziei verdes ) kanthi bayem lan erba cipollina sing tuwuh ing ngiseni. [3] Varietas liyane duwe isi waluh utawa radishes . Isi bisa uga kalebu bahan liyane kayata ham, jamur, jinis keju, wiji popia, lsp. Utamane, casunziei all'ampezzana duwe Isi saka abang lan kuning turnips lan biasane dadi karo ilang butter, Poppy wiji, lan keju Parmesan . [2] [6] Servings liyane SAGE -flavored butter ilang, utawa saus basis radish.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Casunzièi
  2. a b "Belluno". infodolomiti.it. Diarsip saka sing asli ing 2011-07-22. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "infodolomiti.it" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. a b Casunziei description at prodottitipici.com (in Italian). Accessed on 2010-01-14. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "protip" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. Atlante dei Prodotti tradizionali ed agroalimentari del Veneto. Veneto regional government and Veneto Agricoltura. Cited by prodottitipici.com as their source.
  5. Casunziei picture at the Belluno provincial government site. Accessed on 2010-01-14.
  6. "Casunziei Recipe".