Wiji poppy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wiji candu opium ireng akeh
Polong wiji garing sing ana wiji poppy sing mateng

Wiji Poppy iku salah sawijining oilseed dijupuk saka opium Poppy ( Papaver somniferum ). Wiji cilik iki sing wujude ginjel saiki wis dipanen saka polong wiji sing wis garing nganti pirang-pirang taun suwene. Saiki wiji iki isih digunakake ing pirang-pirang negara, utamane ing Eropa Tengah lan Asia Kidul, sing ditandur kanthi sah lan didol ing toko. Wiji digunakake utuh utawa digiling dadi bahan kanggo panganan - utamane ing jajanan lan roti - lan ditekan kanggo ngasilake minyak poppyseed .

Poppy seed
Poppy seeds.jpg
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi2,196 kJ (525 kkal)
28.13 g
Gula2.99 g
Serat panganan19.5 g
41.56 g
Saturasi4.517 g
Monosaturasu5.982 g
Polinirsaturasi28.569 g
21.22 g
Vitamin
Pindhané vitamin A
(0%)
0 μg
0 μg
Vitamin A0 IU
Tiamin (B1)
(74%)
0.854 mg
Riboflavin (B2)
(8%)
0.100 mg
Niasin (B3)
(6%)
0.896 mg
Asem pantotènik (B5)
(0%)
0 mg
Vitamin B6
(19%)
0.247 mg
Folat (B9)
(21%)
82 μg
Colin
(11%)
52.1 mg
Vitamin C
(1%)
1 mg
Vitamin É
(12%)
1.77 mg
Vitamin K
(0%)
0.0 μg
Mineral
Kalsium
(144%)
1438 mg
Wesi
(75%)
9.76 mg
Magnésium
(98%)
347 mg
Mangan
(109%)
2.285 mg
Fosforus
(124%)
870 mg
Potasium
(15%)
719 mg
Sodhium
(2%)
26 mg
Sèng
(74%)
7.0 mg
Komponèn liyané
Banyu5.95 g

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA