Cortina d'Ampezzo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tengah kutha ing Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo (pocapané [korˈtiːna damˈpɛttso]; Ladin: Anpezo, Ampëz), utawa kerepé dicekak dadi Cortina, iku sawjining kutha lan munisipalitas ing Alpen Dolomitik sisih kidul, ing Provinsi Belluno, Region Veneto, Italia Lor. Dunungé ana ing pinggiré Kali Boite, ing sawijining lebak Alpen. Papan iki sawijining résor mangsa adhem sing misuwur kanggo jalur skiné, pandelengan, akomodasi, toko lan adegan après-ski (pasca main ski) saha akèh para tamuné sing kalebu kaum ningrat Éropah.

Papan iki ambané 254,51 km2 lan sing ndunungi sakiwa-tengené 6.150 wong.

Putra-putri kutha[besut | besut sumber]

  • Alessandro Rossi, produsèn sepur modèl Italia tilar donya ing kéné taun 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]