Bimo Setiawan Almachzumi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bimo Setiawan Almachzumi
Bimbim2a.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban Bim-bim
Génre Rock / Blues
Piranti Drum
Mangsa akarya 1983-present
Labèl Slank Records
Sing magepokan Slank
Sana jaringan http://www.slank.com
Piranti wigati
Premiere Drums

Bimo Setiawan Almachzumi (lair ing Jakarta, 25 Dhésèmber 1966; umur 51 taun; asring tinimbalan Bim-Bim) inggih punika satunggalipun personil grup musik Indonesia, Slank. Ing grup Slank, Bim-Bim dados penabuh piranti musik drum.[1] Kaliyan Bersama Boy (gitar), Kiki (gitar), Abi (bass), Uti (vokal) lan Well Welly (vokal), Bim-Bim ngekspresikaken katresnanipun dhateng karya-karyanipun grup musik manca, Rolling Stones.[1][2] Ing Dhésèmber 1983 Bim-Bim damel grup Cikini Stones Complex (CSC), grup musik ingkang personilipun saking lare-lare SMA Perguruan Cikini, Jakarta, ingkang dados cikal bakal wontenipun Slank.[1] Salajengipun grup CSC punika gumantos personilipun ngantos kawujud formasi ingkang kaping kawan welas ing taun 1996 ingkang saged kiyat bertahan ngantos sapunika.[1] Formasi ingkang pungkasan, ingkang dipunwiwiti saking album kaping pitu Slank, kapérang saking Bim-Bim ing drum, Kaka dados vokal, Ivanka nyepeng gitar bass, Ridho nyepeng gitar, lan Abdee nyepeng gitar ugi.[1] Ing bab mangun bale wisma (kulawarga) Bim-Bim ingkang naté dados pangangge narkoba punika, palakrami kaliyan priyantun èstri saking Nangroe Acèh Darussalam, Reny Setiawati.[1] Saking palakrami punika, Bim-Bim lan Reny patutan cacah kalih.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Bim-Bim Slank dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. Slank Manggung di london dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]