Mohammad Ridwan Hafiedz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mohammad Ridwan Hafiedz
ProfileRidho.jpg
Pratélan latar wuri
ParabanRidho
GénreRockBlues
PirantiGuitar
Mangsa akarya1991-sapunika
LabèlSlank Records
Sing magepokanSlank
Sana jaringanhttp://www.slank.com
Piranti wigati
Marlique

Mohammad Ridwan Hafiedz utawi Ridho (lair ing Ambon, Indonésia, 3 Sèptèmber 1973; umur 47 taun) inggih punika gitaris, vokal pendukung, lan pangrita lagu Indonesia. Hafiedz punika dados gitaris Slank lan vokal pendukung kaliyan gitaris sanèsipun, Abdee Nagara.[1] Kaliyan Slank, Ridho sampun damel 9 album studio lan 3 album live, lan satunggal album komplikasi ingkang dipunrilis Mèi 2006.[1]

Kulawarga lan Karier[besut | besut sumber]

Ridho lair lan ageng wonten ing kulawarga Islam ing Ambon. Hafiedz main gitar wiwit umuripun pitung taun.[1] Karier profesionalipun dipunwiwiti nalika damel grup musik LFM ing taun 1991.[1] Sasampunipun nglulusaken pendidikan formal, Ridho tindak dhateng Hollywood, Amérikah Sarékat saperlu sinau musik ing Musician Institute kanggé ngasah bakatipun.[1] Taun 1996, tiga saking gangsal anggota Slank mundur saking grup mundur saking grup.[1] Alasan personil ingkang mundur punika amargi Bim-Bim ingkang nyepeng drum lan Kaka minangka vokal dados pangangge narkoba.[1] Sanajan makaten, Slank lajeng nambah 3 personil malih (Abdee, Iva, lan Ridho), Supados 'menghidupkan' malih Slank. Wiwit nggabung ing Slank, Ridho sampun damel 9 album studio lan 3 album live, lan 1 album komplikasi ingkang dipunrilis Mèi 2006.[1] Ridho palakrami kaliyan Ony Serojawati ing tanggal 25 Agustus 2001.[2] Saking punika, Ridho lan Ony gadhah tigang putra, Marco Maliq Hafiedz, Omar Hakeem Hafiedz, lan Stella Aisha Hafiedz.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Profil dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. RIDHO SLANK, Tiga Hari Kenalan, Langsung Melamar dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. Ridho 'Slank' Adakan Kékah Kelahiran Putrinya dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]