Abdee Negara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abdee Nagara
AbdeeBali.jpg
Pratélan latar wuri
ParabanAbdi Nagara Nurdin
GénreRock / Blues
PirantiGuitar
Mangsa akarya1988-sapunika
LabèlSlank Records,
Sing magepokanSlank
Sana jaringanhttp://www.slank.com
Piranti wigati
Guitar

Abdee Nagara (lair ing Donggala, Sulawesi Tengah, 28 Juni 1968; umur 51 taun) inggih punika gitaris, vokal panyurung, pangripta lagu lan prodhuser ingkang asalipun saking Indonésia.[1] Abdee punika dados salah satunggalipun gitaris Slank[2] kaliyan gitaris sanèsipun Ridho.[1] Abdee naté main gitar kaliyan gitaris nasional lan internasional sanèsipun, salah satunggalipun kaliyan Paul Gilbert.[1] Sanèsipun kaliyan Slank, Abdee ugi dados prodhuser kanggé band Indonésia sanèsipun, kados band Serieus.[1] Wiwit miwiti karieripun, Abdee tansah main gitar kanthi gaya rock-blues.[1] Slank piyambak punika grup musik ingkang tansah eksis ngedalaken album-albumipun wiwit taun 1983.[1] Grup punika wiwitanipun grup musik ingkang kapérang saking lare-lare SMA Perguruan Cikini, Jakarta, ingkang anggotanipun Bimo Setiawan (drum), Boy (gitar), Kiki (gitar), Abi (bass), Uti (vokal) lan Well Welly (vokal).[1] Nanging grup punika boten saged bertahan saking formasinipun, saéngga asring gantos personil ngantos pungkasanipun kawujud formasi ingkang kaping 14 ing taun 1996 lan kiyat ngantos sapunika.[1] Ing posisi ingkang paling énggal, Kaka mlebet minangka vokalis, kanthi personil sanès kapérang saking Bimbim (drum), Ivanka (bass), Ridho (gitar) lan Abdee (gitar).[1] Sukses dados gitaris band Slank, damel Abdee nglirik bisnis ing babagan gitar.[1] Abdee damel produk efek gitar asil pamikiran lan kreasinipun piyambak (Signature Series), ingkang dipunparingi nami The Eyes.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Abdee Slank dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. Abdee Slank Panik Akibat Gempa di Palu dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Profil Abdee nagara