Babka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Babka

Babka, uga dikenal kanthi jeneng Kulich ( Cyrillic : кулич), ya iku roti ragi kang legi.

Versi Kristen[besut | besut sumber]

Babka ya iku jajan ngembang kaya roti brioche kang umumé digawe ing Éropah Tengah lan Wétan . Kuwihé biyasané dibakar kanggo Minggu Paskah ing Polandia, Lithuania, Bulgaria, Makédonia lan Albania, lan kanggo prèinan utama (Natal, Paskah, Taun Anyar, Pentekosta ) ing Romania .

Vèrsi Yahudi[besut | besut sumber]

Babka Coklat, kanthi segan

Vèrsi Babka liyané kang ana gandhengané karo tradhisi Yahudi Éropah Wétan. Babka gaya iki dadi kondhang ing kutha-kutha Amerika Lor kanthi wong Yahudi kang gedhé cacahé, kalebu Montréal, New York, Chicago, Miami, lan Toronto .

Étimologi[besut | besut sumber]

Babka ing basa Polandia lan Belarusia diucapaké minangka babka, déné ing basa Ukraina, lan Rusia diucapaké minangka baba kang tegesé "mbah" (putri). Bab iki amarga pastriné awujud silinder kang dhuwur, kang kaya wujud rok. [1] Jeneng pastri kasebut mlebu ing basa Inggris saka basa Polen, sarana basa Prancis, sanajan "babka" uga kadhangkala digunakaké kanthi teges asliné ya iku ("mbah"), utamané ing wong keturunan Éropa Tengah lan Wétan. [2]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]