Babka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Babka

Babka, uga dikenal kanthi jeneng Kulich ( Cyrillic : кулич), yaiku roti ragi kang legi.

Versi Kristen[besut | besut sumber]

Babka yaiku jajan ngembang kaya roti brioche kang umumé digawé ing Éropa Tengah lan Wétan . Kuwihé biyasané dibakar kanggo Minggu Paskah ing Polen, Litowen, Bulgaria, Makédonia lan Albania, lan kanggo prèinan utama (Natal, Paskah, Taun Anyar, Pentekosta ) ing Romania .

Vèrsi Yahudi[besut | besut sumber]

Babka Coklat, kanthi segan

Vèrsi Babka liyané kang ana gandhengané karo tradhisi Yahudi Éropa Wétan. Babka gaya iki dadi kondhang ing kutha-kutha Amerika Lor kanthi wong Yahudi kang gedhé cacahé, kalebu Montréal, New York, Chicago, Miami, lan Toronto .

Étimologi[besut | besut sumber]

Babka ing basa Polen lan Bélarusia diucapaké minangka babka, déné ing basa Ukraina, lan Ruslan diucapaké minangka baba kang tegesé "mbah" (putri). Bab iki amarga pastriné awujud silinder kang dhuwur, kang kaya wujud rok.[1] Jeneng pastri kasebut mlebu ing basa Inggris saka basa Polen, sarana basa Prancis, sanajan "babka" uga kadhangkala digunakaké kanthi teges asliné yaiku ("mbah"), utamané ing wong keturunan Éropa Tengah lan Wétan.[2]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]