Azis Gagap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Azis Gagap
Azis gagap.jpg
LairMuhammad Azis
Pakaryanpelawak, aktor
Taun aktif1991–sekarang

Muhammad Azis (lair ing Jakarta, 22 Dhésèmber 1973; umur 46 taun biyasa dikenal kanthi jeneng Azis Gagap) ya iku pelawak lan pemeran Indonésia.[1]

Azis miwiti karir dadi pelawak ana ing panggung lenong saka kalurahan tekan kalurahan liya.[1] Banjur, ing taun 1999 Azis miwiti nyambut gawé bareng Bagito ing acara Paviliun 21 ing TVRI.[1] Azis nglawak bareng Bagito banjur kenalan karo Patrio.[1] Kanggo nyukupi kabutuhan kulawarga, Azis uga tau dadi kontraktor yasan.[1] Nanging amarga rumangsa jiwané ana ing komèdhi, banjur Azis balik manèh ana ing donya hiburan ya iku donya komèdhi mligi lan ninggal perusahaan kontraktor yasan.[1]

Wiwit taun 2008 karier Azis wiwit mundhak wiwit nglawak ing Opera Van Java bareng Parto, Sule, Andre Taulany, lan Nunung.[2] Azis uga duwé rencana ngrambah donya nyanyi karo gawé album.[2] Saiki Azis uga wiwit ngrambah dadi pambyawara ing acara tivi, ya iku Beauty And Azis bareng karo Rianti Cartwright lan Derings bareng karo Sandra Dewi.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f tabloidbintang.com(10 Juli 2011
  2. a b c d poskota.co.id(10 Juli 2011)