Nunung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nunung
Nunung Srimulat.jpg
LairTri Retno Prayudati
(1963-04-05) April 5, 1963 (umur 57)
Indonésia Indonésia
Pakaryanpelawak, aktris
BojoDaniel Setyadi (bercerai)
Rohani Widodo (bercerai)
AnakBagus
Putra

Tri Retno Prayudati utawa luwih kondhang karo undangan Nunung (lair ing Solo, 5 April 1963; umur 57 taun) pelawak Indonésia kang jenengé Srimulat.[1] Pelawak kang jenengé dikenal amarga sinétron SI DOEL ANAK SEKOLAHAN.[1] Wanita kelahiran kutha Sala, tanggal 5 April taun 1963 iki tau ngolihi panghargaan ning Anugerah Panasonic Award ning taun 1999 karo predikat Ingkang maragani Komedi Wanita kang paling apik.[1]

Nunung anak kaping telu saka pitu saudara, tau gagal anggoné bebrayanan karo bojo kang luwih enom umuré.[1] Bojo kang kapisan jenengé Daniel Setyadi, umuré luwih enom wolung taun saka dhèwèké, uga bojo kang kaping loroné, jenengé Rohani Widodo, kacek umur nganti 12 taun.[1] Nalika tanggal 23 Januari 2009, Nunung nyoba bebrayanan manèh karo Wiki Husein, artis anyaran saka Sala, Jawa Tengah.[1] Pernikahan kang diadakaké déning Nunung iki, dadi masalah ning kalangan masarakat amarga kacek umur kang nganti 12 taubn.[1] Nanging Wiki lan Nunung tetep nglakoni bebrayanan bareng.[1] Ning sasi kaping papat, pernikahan Nunung karo Wiki wiwit diguncang masalah, amarga wis dikabarké pisah ranjang.[1]

Nunung kang sok ngompol nalika tampil ning panggung iki memang duwé lelara katurunan, ya iku ngompolan.[2]

Penyakit iku dimudhunaké saka ibuné.[2] Penyakit kaya iku ora namung kumat nalika ning studio, nalika gojegan ning ngumah uga sok kumat.[2] Nunung tau nglakoni terapi kanggo nyuda penyakité iku, nanging wis pasrah amarga iku memang lelara keturunan.[2] Ning akhiré, Nunung kang tau olih komplain masalah iku namung bisa meneng amarga dhèwèké uga ora bisa ngapa-ngapa, kabèh mau gudu gawéan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i biografi Nunung Srimulat dipununduh tanggal 2 Juni 2011
  2. a b c d e Artikel Nunung Srimulat dipununduh tanggal 2 JUni 2011