Kuntilanak Kesurupan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kuntilanak Kesurupan
Kuntilanak Kesurupan.jpg
poster filem
DisutradaraniNayato Fio Nuala
DiprodhuseriGope T. Samtani
DibintangiGuntur Triyoga
Fero Walandouw
Irish Bella
Reymond Knuliq
Yessa Lona
Sazha Clarissa
Aziz Gagap
Violenzia Jeanette
Evhi Yuliani
Julia Perez
Dibabar déningRapi Films
Tanggal metu
14 April 2011
NagaraIndonésia

Kuntilanak Kesurupan ya iku filem horor/komedi Indonésia kang dirilis nalika tanggal 14 April 2011 disutradarai déning Nayato Fio Nuala kang dibintangi Guntur Triyoga lan Fero Walandouw.[1]

  • Produser: Sunil Samtani, Sonu Samtani, Sonya V M, Shalu TM, Gope T Samtani, Subagio S[2]
  • Sutradara: Nayato[2]
  • Penulis: Ery Sofid[2]
  • Paraga: Aziz Gagap, Guntur Triyoga, Fero Walandouw, Irish Bella, Reymond Knuliq, Yessa Lona Gaffar, Sazha Clarissa, Violenzia Jeanette, Evhi Yuliani[2]
  • Tanggal edar: Kamis, 14 April 2011[2]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Wesley olih gawéan gawé novèl horror.[2] Dhèwèké rada mumet amarga kelangan ide kanggo gawé sesirah anyar, kanca cedhaké Momon Nganga, nawaraké marang dhèwèké kanggo nyerat biografi artis kondhang kang jenengé Indra Devian karo bayaran kang akèh.[2] Amarga kepéngin dhuwit akèh, dhèwèké gelem ngurusi biografi lan ninggal novèl horror iku ditinggal sadhéla.[2] Awit ngerjakaké biografi Indra Devian, ana kadadian-kadadian aneh lan ghaib nekani dhèwèké.[2] Ana wujud kuntilanak kang nnggangu dhèwèké.[2] Pitakoné marang apa kang kadadéan maring dhèwèké numpuk gara-gara kanca-kanca liyané uga nemoni kadadian kang padha karo dhèwèké.[2] Adhiné, Alice lan pembantuné, Maya Olong uga kena.[2]

Ora namung Wesley, kanca-kanca kang ngerteni proyek biografi mau uga digentayangi.[1] Malah pembantuné, Maya Olong, uga mèlu diganggu déning kuntilanak kang kadang uga ana pocong metu ning filem mau.[1] Wesley wiwit cubriya ana kang ora bener ning proyek biografi kang digarap déning dhèwèké nalika Momon kesurupan lan menenhi nomer kanggo dihubungi.[1] Apa manèh nalika adhiné, Alice diculik déning kuntilanak.[1]

Jebul, kuntilanak kang sok nekani dhèwèké iku ana gayutané karo Indra Devian.[1] Kuntilanak mau mènèhi pesen supaya Dhèwèké ora namung nyerat babagan apiké Indra.[1] Kuwi mau kang nggawé dhèwèké bisa nemukakémanèh adhiné.[1]

Nayato gawé filem setan iki ora namung seksi amarga Jupe uga mèlu dadi paragané.[1] Nanging unsur komedi uga dilebokaké ning filem iki, kaya ta tingkah ala banci saka Azis Gagap kang kang dadi pembantu.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j film kuntilanak keserupan dipununduh tanggal 29 Agustus 2011
  2. a b c d e f g h i j k l kuntilanak keserupan dipununduh tanggal 29 Agustus 2011