Pocong Ngesot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pocong Ngesot
Pocong Ngesot.jpg
poster filem
DisutradaraniNayato Fio Nuala
DiprodhuseriGope T. Samtani
Subagio S.
Ditulis déningEry Sofid
DibintangiFero Walandouw
Aziz Gagap
Rozie Mahally
Keira Shabira
Leylarey Lesesne
Dhana Gadree
Venilia Agi K
Dibabar déningRapi Films
Tanggal metu
21 Fèbruari 2011
Suwéné
... menit
NagaraIndonésia

Pocong Ngesot ya iku filem horor/komedi Indonésia yang dirilis padha 21 Fèbruari 2011 dengan disutradarai olèh Nayato Fio Nuala yang dibintangi olèh Fero Walandaouw dan Aziz Gagap.[1]

  • Produser: Sunil Samtani, Sonu Samtani, Sonya V M, Shalu TM, Gope T Samtani, Subagio S[1]
  • Sutradara: Nayato[1]
  • Penulis: Ery Sofid[1]
  • Paraga: Fero Walandouw, Aziz Gagap, Rozie Mahally, Keira Shabira, Leylarey Lesesne, Raymon Knuliqh[1][2]
  • Tanggal edar: Kamis, 24 Pebruari 2011[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Asep (23), pamuda saka désa kang esih lugu nanging percaya dhiri, kepéngin olih pagawean kang apik, supaya bisa kawin karo pepujaning atiné.[1] Amarga bapaké Lilis, Abah Dading (50), ora bakal sarujuk manawa anak wadon sisji-sijiné iku duwé gayutan karo Asep amarga pagaweané kang namung dadi cah anggon kebo lan dadi tukang bawon ning sawahé wong liya.[1]

Asep mutusaké kanggo lung maring kutha gedhé.[1] Satekané ning kutha mau Asep manggon ning omah kontraka bebarengan karo Kubil, Bonar, lan Wanda.[1] Asep kang kesusu péngin kawin karo Lilis langsung menehaké lamaran pagawean ning perusahaan-perusahaan namung modal ijazah SMA-né.[1] Bingung lan putus asa wiwit dirasakaké déning dhèwèké, nalika dhèwèké olih kabar manawa Abah Dading wis nemu priya sugih kanggo dadi garwané Lilis.[1] Lilis meksa Asep supaya olih pagawean kang apik ning kutha, amarga Lilis wis sarujuk karo abahé manawa ning wektu telung sasi Asep durung olig pagawean Lilis gelem nguculaké Asep.[1]

Bonar lan Kubil ngongkon Asep konsultasi marang dukun.[2] Dukun kang diajak konsultasi nyaranaké supaya Asep lelaku meneng ning gisoré wit trembesi kang dipercya kramat.[2] Dukun iku uga menehaké cathetan mantra kang kudu diwaca déning asep sasuwené lelaku ning ngisor wit trembesi keramat iku.[2] Dukun uga ngilingaké supaya sajen kang digawa kudu lengkap ora kurang siji-sijiya.[2]

Sawisé nngelakoni lelaku ning ngisor wit trembesi keramat iku, kadadéan-kadadéan aneh lan lucu nganggu Asep.[2] Ora jelas, Asep sok ditekani karo setan kang awujud pocong ngesot.[1] Kanca-kancané uga diganggu karo wujud pocong ngesot.[1] Pagawean kang diarepaké Asep bakal diolihaké nalika dhèwèké wis nglakoni tapa sepi ning ngisoré wit trembesi, ora teka-teka.[1] Malah dhèwèké kena sial waé, nggal ngelamar pagawean ning perusahaan dhèwèké diusir tanpa sebab kang jelas.[1] Asep nyesal, Asep lan kanca-kancané mikiraké apa kang kudu dilakoni supaya kabèh bisa bébas saka gangguané pocong ngesot, tuyul, lan wewe gombel.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r film Pocong Ngesot dipununduh tanggal 29 Agustus 2011
  2. a b c d e f Pocong Ngesot dipununduh tanggal 29 Agustus 2011