Kepergok Pocong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kepergok Pocong
Kepergok Pocong.jpg
Poster filem
DisutradaraniNayato Fio Nuala
DiprodhuseriGope T. Samtani
Ditulis déningErry Sofid
DibintangiAzis Gagap
Reymond Knuliq
Rozi Mahally
Nadya Almira
Keira Shabira
Albert Putra
Anastasya
Dibabar déningRapi Films
Tanggal metu
14 Juli 2011
Suwéné
84 menit
NagaraIndonesia

Kepergok Pocong ya iku filem horor/komedi Indonesia kang dirilis nalika 14 Juli 2011 disutradarai déning Nayato Fio Nuala kang dibintangi Azis Gagap lan Reymond Knuliq.[1]

  • Produser: Sunil Samtani, Sonu Samtani, Sonya V M, Shalu TM, Gope T Samtani, Subagio S[1]
  • Sutradara: Nayato[1]
  • Penulis: Ery Sofid[1]
  • paraga: Aziz Gagap, Reymond Knuliq, Rozie Mahally, Nadya Almira, Keira Shabira, Albert Putra, Anastasya Octaviana, Vicky Irawan[1][2]
  • Tanggal edar: Kamis, 14 Juli 2011[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Aina, kang diperagakaké déning Aziz Gagap, mahasiswa kang duwé pagewan dadi tukang gawé kuburan.[1][2] Dhèwèké manggon bareng karo Boy, kang deperagakaké déning Reymond Knuliq lan Ceko, kang diperanaké déning Rozie Mahally.[2] Boy kang ngrasa dhèwèké iku paling gagah duwé pacar kang jenengé Princess, diperagakaké déning Nadya Almira.[1][2] Saking cintané kara Princess, dhèwèké rila nyilih dhuwit rana-rene kanggo nyenengaké Princess.[2] Nanging Ceko mendam rasa seneng marang Niken, kang diperagakaké déning Keira Shabira.[2]

Sawijining wektu, Donatus kang deperagakaké déning Albert, kanca bocah telu mau nggawé dokumentasi amarga Aina kang nyambut gawé lubang kubur.[1] Nalika Boy lan Ceko nemu buku kang ngajari kanggo dadi wong sugih rikat kanthi cara mistik.[1] Ningbuku iku kaserat: bila menyimpan foto jenazah orang mati akibat termakan sumpah pocong, rezekinya akan dimudahkan.[2] Pas-pasan, nalika iku Aina olih pesanan nggali kubur kanggo wong kang mati amarga sumpah pocong.[2] Bengi iku, Boy, Ceko lan Donatus mèlu maring kuburan bebarengan karo Aina.[2] Wong mau motret mayit iku nganggo ponsel.[2] Sadina sawisé iku, wong mau olih tawaran main filem dadi figuran lan dibayar karo bayaran kang akèh.[1] Kuwi salah sawijining buktiné manawa kateluné sukses.[2]

Keanehan akiré ditemuni nalika kateluné wis sukses.[1] Duwit kang ditarima wujudé dadi sewekan layon.[1] kateluné diteror karo wujud priya kang misterius.[1] Ning filem mau kang gawé medini lan gawé guyu ya iku nalika metuné pocong lan kuntilanak.[1] Pocong lan kuntilanak mau kompak ngganggu nggal dina nanging mbuh kenapa nalika ngganggu setan-setan iku malah kena sial dhéwé.[1] Uga ana setan aneh, kaya ta suster ngepot lan pocong pink.[1][2]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Para paraga ning filem ;;Kepergok Pocong:

  • Aina-Azis Gagap
  • Princess-Nadya Almira
  • Niken-Keira Shabira
  • Boy-Reymond Knuliq
  • Ceko-Rozi Mahally
  • Donatus-Albert Putra

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q film kepergok pocong dipununduh tanggal 28 Agustus 2011
  2. a b c d e f g h i j k l kepergok pocong dipununduh tanggal 28 Agustus 2011