Austria-Hongaria

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Austria-Hungaria)
Austria–Hongaria lan nagara-nagara anyar sing diadegaké ing taun 1918.

Austria-Hongaria utawa Kakaisaran Austro-Hongaria iku sawijining nagara ing Éropah Tengah sing madeg antara taun 1867 nganti 1918. Nagara iki gabungan saka nagara-nagara Austria lan Hungaria sing dipimpin déning siji kaisar (monarch).

Jeneng pepak saka kakaisaran iki ya iku "The Kingdoms and Lands Represented in the Imperial Council and the Lands of the Crown of St. Stephen". Nagara-nagara sing diwangun ing tilas tlatah Habsburg:

Sawetara tlatah Austro-Hungaria uga diwènèhaké marang Rumania lan Italia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Austria-Hongaria&oldid=987958"