Austria-Hungaria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Austria–Hungary and new states that emerged in 1918.

Austria-Hungaria utawa Kakaisaran Austro-Hungaria iku sawijining negara ing Eropah Tengah sing madeg antara taun 1867 nganti 1918. Negara iki gabungan saka negara-negara Austria lan Hungaria sing dipimpin dening siji kaisar (monarch).

Jeneng pepak saka kakaisaran iki yakuwi "The Kingdoms and Lands Represented in the Imperial Council and the Lands of the Crown of St. Stephen". Negara-negara sing diwangun ing tilas tlatah Habsburg:

Sawetara tlatah Austro-Hungaria uga diwènèhaké marang Rumania lan Italia.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Austria-Hungaria&oldid=870635"