Ostenrik-Honggari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Austria-Hongaria)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ostenrik–Honggari lan nagara-nagara anyar kang diadegaké ing taun 1918.

Ostenrik-Honggari utawa Kakaisaran Austro-Honggari iku siji nagara ing Éropa Tengah kang madeg antara taun 1867 nganti 1918. Nagara iki gabungan saka nagara-nagara Ostenrik lan Hungaria kang dibawahi siji kaisar (monarch).

Jeneng pepak saka kakaisaran iki ya iku "The Kingdoms and Lands Represented in the Imperial Council and the Lands of the Crown of St. Stephen". Nagara-nagara kang diwangun ing tilas tlatah Habsburg:

Sawetara tlatah Austro-Hungaria uga diwènèhaké marang Rumania lan Italia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]