American Made (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
American Made
American Made (film).jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Doug Liman
Diprodhuseri
Ditulis déning Gary Spinelli
Dibintangi Tom Cruise
Dimusiki Christophe Beck
Sinématografi César Charlone
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
  • 24 Agustus 2017 (2017-08-24) (Ostrali)
  • 25 Agustus 2017 (2017-08-25) (Inggris)
  • 29 Sèptèmber 2017 (2017-09-29) (Amérika Sarékat)
Suwéné
114 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris

American Made (sadèrèngipun sesirah Mena) inggih punika filem sandhiwara biografi kriminal thriller saking Amérika Sarékat ingkang kadamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Doug Liman, adhedhasar skénario anggitanipun Gary Spinelli, dipunangkat saking lelampah pagesangan Barry Seal, tilas pilot TWA ingkang nylundhupaken narkoba ing dasawarsa 1980-an lajeng dipunwangsulaken déning DEA saperlu dipundadosaken intelijen. Ingkang maragani filem punika antawisipun Tom Cruise, Domhall Gleeson, Jesse Plemons, lan Sarah Wright.[1][2] Filem ingkang kalebet pakaryan kapisan tumrapipun sutradara Liman lumantar Universal Pictures, punika katetepaken badhé dipunbabar ing surya 29 Sèptèmber 2017 sasampunipun nyutradarani filem The Bourne Identity.

Lelampahan[besut | besut sumber]

American Made myariyosaken babagan Barry Seal (Tom Cruise), satunggalipun TWA ingkang dipun-bon déning CIA saperlu mbiyantu ngadhepi paham kuminis énggal ing Amérika Tengah. Punapa ingkang sampun dipuntumindakaken déning Seal wonten operasi pandhelikan CIA punika ndadosaken piyambakipun mlebet wonten kahanan ruwet kaliyan kartel Medellin, ingkang pungkasanipun adamel lingsem Présidhèn Ronald Reagan ing Gedhung Pethak sasampunipun skandal Iran-Contra dipirsani déning para warga.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Pandamelan filem punika kawiwitan surya 27 Mèi 2015 ing Georgia.[4] Pamundhutan gambar utama ditindakaken ing Cherokee, Clayton, DeKalb, Fulton, Gwinnett, Morgan, lan Pickens.[4] Ing surya 20 Agustus 2015, Tom Cruise dugi ing Medellin, Colombia, lan 31 Agustus dugi ing Santa Marta[5] saperlu madosi papan panggènan pamundhutan gambar filem.[6]

Salah satunggalipun montor mabur ingkang dipun-ginakaken minangka srana pamundhutan gambar nandang kacilakan sanginggilipun dhékorasi filem ing Colombia, surya 11 September 2015 lan ndadosaken pejahipun tiyang kalih lan natoni para punggawa filem sanèsipun. Montor mabur punika (a twin-engine Aerostar), ingkang ngangkud para punggawa filem (tigang pilot saking Amérika Sarékat), wangsul malih dhumateng Enrique Olaya Herrera Airport ing Medellín rikala nggegana ing salebetipun hawa langit ingkang mboten saé, ndadosaken kacilakan.[7] Ingkang pejah inggih punika Carlos Berl lan Alan Purwin, pepundhènipun lan présidhèn Helinet Aviation, ingkang sampun nglabeti amrih saénipun filem punika. Pilot Amérika Sarékat, Jimmy Lee Garland keteton lan dipunbekta dhumateng griya sakit ing mriku.[8][9]

Wulan Mèi 2015, Universal netepaken wanci pambabaran ing surya 6 Januari 2017.[10] Ing surya 8 Agustus 2016, wanci pambabaran dipunlih dados 29 Sèptèmber 2017 kanthi sesirah énggal, saperlu ngéndhani tandhingan kaliyan Amityville: The Awakening lan Underworld: Blood Wars.[11]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Sedighzadeh, Kazem. "Tom Cruise Adds ‘Mena’ to Busy Filming Schedule!". Masterherald.com. Dijupuk 2015-04-01. 
  2. ^ Fleming, Mike (2015-01-14). "'Edge' Guys Tom Cruise, Doug Liman Eye Drug Pilot Tale 'Mena'". Deadline.com. Dijupuk 2015-01-16. 
  3. ^ Hipes, Patrick (2015-04-13). "Jayma Mays Joins Tom Cruise’s ‘Mena'; Tessa Thompson Cast In Indie ‘War On Everyone’". Deadline.com. Dijupuk 2015-04-13. 
  4. ^ a b "Universal Starts Production on Doug Liman’s Mena, Starring Tom Cruise". comingsoon.net. May 29, 2015. Dijupuk May 29, 2015. 
  5. ^ "Tom Cruise llega a Santa Marta para grabar escenas de su película.". RCN Radio. Dijupuk 2 April 2016. 
  6. ^ Casa Editorial El Tiempo. "Tom Cruise en Colombia: nueva película-Barranquilla-ELTIEMPO.COM". El Tiempo. Dijupuk 2 April 2016. 
  7. ^ A. Lincoln, Ross (September 11, 2015). "Fatal Plane Crash Claims 2 Lives On Set Of Tom Cruise Film ‘Mena’". deadline.com. Dijupuk September 12, 2015. 
  8. ^ Brumfield, Ben; Williams, Alima (12 September 2015). "Tom Cruise movie crew members in plane crash that kills 2 in Colombia". CNN. Dijupuk 12 September 2015. 
  9. ^ Cowden, Catarina. "Deadly Plane Crash Occurs On Set Of Tom Cruise Film Mena". cinemablend.com. Dijupuk 12 September 2015. 
  10. ^ Fleming Jr, Mike (May 27, 2015). "Universal Sets Tom Cruise-Doug Liman ‘Mena’ Flight Plan For January 2017". deadline.com. Dijupuk May 29, 2015. 
  11. ^ http://deadline.com/2016/08/universal-renames-tom-cruise-doug-liman-film-release-date-1201800564/

Pranala njawi[besut | besut sumber]