CIA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lambang Central Intelligence Agency

CIA (Basa Inggris: Central Intelligence Agency, iku dinas intelejen pamaréntah Amérika Sarékat. Dibentuk tanggal 18 September 1947 sajeroning dhokumèn NSA (National Security Act)--badan kaamanan nasional AS—déning Présidhèn Harry S. Truman. Wektu semana, kang dadi wong nomer siji ing CIA ya iku Letnan Jenderal Hoyt S. Vandenberg. NSA dhéwé wis ganti jeneng dadi DCI (Director of Centeral Intelligence), kang ngordinasi, ngévaluasi, ngorelasi, lan ngirim para agen CIA kalebu menyang jaba AS kanggo njaga kaamanan nasional. Saiki CIA dibawahi Porter J. Goss.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]