CIA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lambang Central Intelligence Agency

CIA (Basa Inggris: Central Intelligence Agency, iku dinas intelejen pamaréntah Amérika Sarékat. Dibentuk tanggal 18 September 1947 jroning dhokumèn NSA (National Security Act) -- badan kaamanan nasional AS—déning Presidhèn Harry S. Truman. Wektu semana, sing dadi wong nomer siji ing CIA ya iku Letnan Jenderal Hoyt S. Vandenberg. NSA dhéwé wis ganti jeneng dadi DCI (Director of Centeral Intelligence), sing ngordinasi, ngévaluasi, ngorelasi, lan ngirim para agen CIA klebu menyang jaba AS kanggo njaga kaamanan nasional. Saiki CIA dipimpin déning Porter J. Goss.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=CIA&oldid=1002771"