Amba (bumbu)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Amba
Amba.jpg
Jeneng liyanéAmba Sauce
JinisCondiment, Spread or dip
Panggonan asalIraq
Tlatah utawa prajaIndia, Pakistan, Iraq, Israel, and Saudi Arabia
Woworan pokokPickled mango
Buku masakan: Amba  Médhia: Amba

Amba utawa anba ( Arab: عنبة‎‎ , Nanging uga mis-ditulis عمبة, أمبة, همبة, basa Ibrani: עמבה‎ ) minangka salah sawijining jinis olahan arupa bumbu pickle mangga tangy saka Irak - Yahudi lan Kurdi - Asal- Usul Yahudi, sing uga misuwur ing masakan Israel . Biasane digawe saka mangga ijo, cuka, uyah, kunir, cabai lan fenugreek . Kayane mirip karo chutney mangga sing gurih.