Aerosmith

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aerosmith
Aerosmith2007.jpg
Aerosmith nalika manggung ing Mansfield, Massachusetts.
Pratélan latar wuri
Saka Boston, Massachusetts, Amérika Sarékat
Génre Hard rock, heavy metal, Nu Metal,blues-rock[1]
Mangsa akarya 1970 - saiki
Labèl Columbia, Geffen
Sing magepokan The Joe Perry Project, Whitford/St. Holmes, The Strangeurs/Chain Reaction
Sana jaringan www.aerosmith.com
AF1 Official Fan Club
Anggota Steven Tyler
Joe Perry
Brad Whitford
Tom Hamilton
Joey Kramer
Tilas anggota Ray Tabano
Jimmy Crespo
Rick Dufay

Aerosmith ya iku grup musik aliran rock misuwur saka Amérika Sarékat.[2] Nanging, kaping pisan digawé nalika ing Boston, Massachusetts, ora ana anggota band sing saka kutha iku. Steven Tallarico (Tyler), Joe Perry, lan Tom Hamilton uga kapethuk ing kutha Sunapee, New Hampshire rikala 1960-an nanging durung dadi band. Tyler asalé saka Yonkers, New York, Perry saka Hopedale, Massachusetts, lan Hamilton saka New London, New Hampshire. Ing taun 1970, kateluné mutusaké kanggo mbentuk band, lan pindhah menyang Boston, Massachusetts.[3]

Diskografi[besut | besut sumber]

Tanggal Rilis Judhul Label Posisi Billboard Sertifikasi RIAA
13 Januari 1973 Aerosmith Columbia #21 2x Platinum
Maret 1974 Get Your Wings Columbia #74 3x Platinum
8 April 1975 Toys in the Attic Columbia #11 8x Platinum
31 Mèi 1976 Rocks Columbia #3 4x Platinum
Dhésèmber 1977 Draw the Line Columbia #11 2x Platinum
November 1979 Night In The Ruts Columbia #14 Platinum
1 Oktober 1982 Rock in a Hard Place Columbia #32 Gold
November 1985 Done with Mirrors Geffen #36 Gold
18 Agustus 1987 Permanent Vacation Geffen #11 5x Platinum
12 September 1989 Pump Geffen #5 7x Platinum
20 April 1993 Get a Grip Geffen #1 7x Platinum
18 Maret 1997 Nine Lives Columbia #1 2x Platinum
6 Maret 2001 Just Push Play Columbia #2 Platinum
30 Maret 2004 Honkin' on Bobo Columbia #5 Gold

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Aerosmith Biography". Stephen Thomas Erlewine. Allmusic. 
  2. ^ "allmusic — Pop-Metal". Allmusic. Dijupuk October 17, 2012. 
  3. ^ "Aerosmith Just Keeps On Rockin’". Articlecity.com. Dijupuk October 17, 2012.