Steven Tyler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Steven Tyler
Jeneng lair Steven Victor Tallarico
Paraban Demon of Screamin'
Saka Yonkers, New York, Amerika Serikat.
Piranti Vokal, Gitar, Piano, Harmonika, Drum, Violin, Bass, Flute, Saxophone
Mangsa akarya 1964 - saiki
Sing magepokan Aerosmith, Chain Reaction

Steven Tyler ya iku vokalis saka band légendharis Aerosmith. Tyler lair tanggal 26 Maret 1948. Piyambake lair lan gédhe ing kutha Yonkers, New York, nagara Amerika Serikat [1]. Tyler iku putrané ibu Susan nèè Blanca lan bapak Victor Tallarico. Tyler ngangsu kawruh ing Roosevelt High School [2]. Sawisé lulus, Tyler miwiti sekolah ing Leonard Quintano Young Professionals School [3]. Jeneng jejulukané Tyler ya iku Demon of Screaming, amarga swara saka Tyler iku dhuwur lan amba dengungé. Nalika isih enom, Tyler pecandhu narkoba lan seneng mendem alkohol [4]. Roling Stone Magazine uga mènèhi panghargyaan marang Tyler arupa 100 Vokalis kang Becik [5]. Déné bapaké Tyler turunan Jerman lan Italia, lan ibune turunan Polandia, nanging Tyler lair lan miwiti urip ing Amerika Serikat.

Steven Tyler nalika ing Grammy Award

Miwiti Aerosmith[besut | besut sumber]

Nalika taun 1969, Tyler gawé lagu Dream On (saiki ana ing album kapisané [[Aerosmith). Dhéwéké banjur diajak gawé band kanthi jeneng Jam Band, lan gawéné dibantu déning Joe Perry (gitar) lan Tom Hamilton (Bass) (sekabèhé iku anggota Aerosmith. Nalika dhéwéké miwiti manggung kaping pisan, Tyler lan Joe Perry ngajak kancané saka New York kanggo ngisi drum, ya iku Joey Kramer. Banjur Tyler dadi vokal, déné sadurungé dadi drummer. Tyler uga ngajak Ray Tabano, nanging dhéwéké metu nalika taun 1971, lan diganti Brad Whitford. Band iki uga duwéni jeneng Aerosmith, nalika kontrak omah bareng ing Boston. Steven Tyler gawé lagu-lagu kang ngehits saka Aerosmith ing kontrakan Boston. Tyler uga miwiti dadi modèl ing Rolling Stone Magazine. Dhéwéké dadi among lan dadi lanang metropolis kang cèdhak karo alkohol lan narkoba. Kanca-kanca ing band Aerosmith uga dadi alkoholis. Aerosmith bebarengan karo Tyler uga miwiti tur ing nagara Jepang. Ing Jepang ngetokaké lagu Kings and Queens lan Draw the Line, banjur dadi lagu kang pungkasan saka band iki. Nalika 1978, Tyler duwéni ide manawa gawé album live nalika manggung ing Texas, ya iku album Live! Bootleg lan Live Texxas Jam '78.

Steven Tyler nalika karo

Aerosmith]] ]]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Steven Tyler". Time. 28 Februari 2013.  Check date values in: |date= (help)
  2. ^ [1]
  3. ^ [2]
  4. ^ Kate the Stanhope. "Steven Tyler mlebet rehabilitasi". TVGuide.com. 
  5. ^ "100 Penyanyi Becik Saumur-umur". Rolling Stone. Retrieved 28 Februari 2013.  Check date values in: |access-date= (help)

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Pranala Njaba Buku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Steven_Tyler&oldid=1013718"