Adelia Lontoh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adelia Lontoh
Adelia Lontoh.jpg
LairAdelia Lontoh
Jeneng liyaAdelia Faturrahman
Pakaryanaktris, model
Taun aktif1998-sekarang
BojoDuta
AnakAisha
Ayman
Wong tuwaPeter Lontoh dan Anisa Alatas

Adelia Lontoh utawa Adelia Faturrahman (lair ing Jakarta, 15 Agustus 1983; umur 36 taun) ya iku salah siji modhel lan aktris saka Indonésia.[1] Dhèwèké uga garwané musisi Duta Sheila On 7.[1] Dhèwèké iku saka kulawarga artis, tuladhané Malisa Lontoh, Hayria Lontoh, Ananda Lontoh kang sakabehané meluni donya entertainment ing TV.[1]

Babagan kauripan pribadiné, Adelia Lontoh urip bebrayanan karo vokalis grup musik kang jenengé Sheila On 7 Duta, nikah nalika tanggal 23 Juni taun 2003.[1][2] Saka bebrayanan iku, sakloron duwé anak loro, lanang, wadon. Sing wadon dijenengi Aishameglio Duta Chiara lair tanggal 30 Agustus 2004 lan anak lanang kang lair ning tanggal 9 Oktober taun 2005.[1][2]

KARIR[besut | besut sumber]

Adelia miwiti pagaweyan saka dadi finalis GADIS Sampul (modhel).[1] Dhèwèké anggoné dadi modhel kasil lan ndadèkaké dhèwèké misuwur, nuli Adelia dadi artis.[1] Nanging, sawisé urip bebrayanan karo Duta, dhèwèké mandhek saka pagaweyane dadi artis, lan saiki dhèwèké lan sakulawarga manggon ing Yogyakarta.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h biografi Adelia Lontoh dipununduh tanggal 1 september 2011
  2. a b c berita Adelia Lontoh dipununduh tanggal 1 september 2011