Sheila On 7

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sheila On 7
Sheila On 7.jpg
Sheila On 7
Pratélan latar wuri
Saka Yogyakarta, Indonesia  Indonésia
Génre Pop, Rock, Alternative Rock
Mangsa akarya 1999 - sekarang
Labèl Sony Music Entertainment Indonesia
Sana jaringan http://www.sheilaon7.com
Anggota Akhdiyat Duta Modjo
Brian Kresna Putro
Eross Candra
Adam Muhammad Subarkah
Tilas anggota Anton Widi Astanto
Saktia Ari Seno

Sheila on Seven (SO7), sawijining grup musik kang kondhang ning Indonesia, personilé Duta (Akhdiyat Duta Modjo,vokal), Eross (Eross Candra, gitar),Adam (Adam Muhammad Subarkah, bass) lan Brian (Brian Kresna Putro, drum).[1] Grup musik iki jumeneng ning Yogyakarta, tanggal 6 Mei 1996, asliné nduwèni jeneng "Sheila Gank" kang dijukut saka tembung Sheila saka basa Celtic kang artiné musikal.[1] Jeneng iki uga pernah diubah dadi On Seven, kang artine pitu tangga nada ning musik.[1]

SO7 (jeneng liya saka Sheila On 7), uga pernah ngalami pindah formasi.[1] Kaya nalika sasi Oktober 2004, Brian mlebu ngantikaké Anton kang ditokake amerga dianggep ora disiplin.[1] Lan nalika sasi Maret 2006, Sakti mundur kanggo golek kawruh ning Pakistan.[1] Saka taun 1996, Sheila on 7 ngewarnai industri musik Indonésia.[2] Album kang paling anyar saka Sheila On 7 ya iku judulé Menentukan Arah ning taun 2008.[2]

Album[besut | besut sumber]

Album Sheila On Seven kayata[1][2]:

  • SHEILA ON 7 (1999),
  • KISAH KLASIK UNTUK MASA DEPAN (2000),
  • ANUGERAH TERINDAH YANG PERNAH KUMILIKI (2000),
  • 07 DES (2002), OST. 30 HARI MENCARI CINTA (2003),
  • PEJANTAN TANGGUH (2004),
  • PRIA TERHEBAT (2004),
  • JALAN TERUS (2005), lan
  • 507 (2006).
  • MENENTUKAN ARAH (2008) kang dirilis ning dhuwuré sepur jurusan Jakarta-Bandung.[1]

Sawise 2 taun ora meluni pasar belantika musik Indonésia, akiré ing tanggal 14 Agustus 2010, Sheila on 7 lekas manèh ning dunya musik Indonésia.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)Sheila On 7 dipununduh tanggal 15 Juni 2011
  2. ^ a b c (en)www.kapanlagi.com dipununduh tanggal 15 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sheila_On_7&oldid=1003093"