Eross Candra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Eross Candra
Eross.jpg
Lair Eross Candra
Jeneng liya Eross So7
Taun aktif 1997-saiki
Bojo Sarah
Anak El Pitu Candra

Eross Candra utawa kondhang karo jeneng Erros Sheila On 7 (3 Juli 1979), pemusik lan pangripta tembang.[1] Uga dadi personil saka grup band saka Yogyakarta ya iku Sheila on Seven.[1]

Sasuwené dhèwèké berkarir, anak kaping pisanan iki pernah nggabung karo Icha lan Adhit Jikustik mbentuk band Dizzy Band.[1] Nuli ning tanggal 6 Mèi 1996, karo Sakti, Anton, Adam lan Duta, dhèwèké mbentuk band anyar, kang wektu iku dijenengi Sheila Gank, kang akhiré dadi band Yogyakarta kang kondhang ya iku Sheila on Seven.[1]

Mantan saka aktris Leony iki uga dikenal dadi pangripta tembang-tembang kang populer.[1] Tetembangan kang diripta ora namung kanggo band kang dadi induk semangé, nanging uga kanggo penyanyi liyané.[1], kaya ta penyanyi Memes, Rio Febrian lan Tasya, uga nyanyikaké tetembangan kang wus diriptakaké déning dhèwèké, tembang-tembang mau uga dadi 'soundtrack filem.[1] Erros uga tau ngramekake pista piala donya karo grup bandné,Sheila On 7.[2] Saiki bintang filem MATI BUJANG TENGAH MALAM kang dibintangi karo aktris Artika Sari Devi iku uga terlibat proyek karoklompok musik anyarané, kang diarani Jagoseu.[1]

Kamis, 24 September 2009, gitaris kondhang iki resmi nikah karo Sarah Diorita keturunan Perancis ning KUA Sléman, Yogyakarta.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i biografi Erros Chandra dipununduh tanggal 23 Juni 2011
  2. ^ 'Theme Song' SHEILA ON 7 DAN PIALA DUNIA 2006 dipununduh tanggal 23 Juni 2011