Leony

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Leony Vitria Hartanti
Leony 2.jpg
LairLeony Vitria Hartanti
Pakaryanaktris, penyanyi
Taun aktif1993 - saiki

Leony Vitria Hartanti (lair ing Jakarta, 20 Sèptèmber 1987; umur 32 taun) kondhang kanthi jeneng Leony.[1] Leony ya iku penyanyi kang asalé saka Indonésia.[1] Saliyané dikenal dadi penyanyi lan mantan penyanyi cilik, Leony uga dikenal dadi juru main filem lan sinétron.[1] Leony wiwitané dikenal dadi penyanyi cilik ing jaman semana.[1] Grup penyanyi cilik kang anggotané telu iki dikenal kanthi jeneng Trio Kwek Kwek.[1] Nalika iku leony nggabung ing Trio Kwek-Kwek bareng karo Dhea Ananda lan Alfandy.[1] Sawisé diwasa, Leony luwih asring main peran tinimbang nyanyi.[1] Leoni njajal akting sinétron.[1] Sinetron kang tau dibintangi Leony ya iku sinétron kang irah-irahané Anak Ajaib, Vlaad Bocah Remote Control, Sahabatku, Jangan Panggil Aku Cina (FTV), Wo Ai Ni Indonésia, Siapa Takut Jatuh Cinta, Ajari Aku Cinta, Demi Cinta, 12 Lilin (FTV).[1] Saliyané iku Leony uga tau dadi bintang ing sinétron religi mirunggan natal kang irah-irahané JanjiMU Seperti Fajar.[1]

Sasi Fèbruari taun 2004 Leony nggawe album solo remaja.[1] Album iki dadi album kang sepisanan kanggoné Leony.[1] Album solo remaja iki digawé kanthi tema No Apologies!.[1] Album iki dadi èksprèsi jiwa Leony kang lagi waè dadi diwasa.[1] Album iki isiné ana 10 tembang.[1] Ana rong tembang ing album iki kang digawé Leony.[1] Tetembangan kang digawé Leony ya iku tembang kang irah-irahané Tak Disini Lagi lan Cinta Sejati.[1] Saliyané nyanyi lan main filem lan sinétron, Leony uga seneng mèlu kagiyatan sosial kalebu kagiyatan sosial kang tujuwane nglumpukaké dhuwit kanggo lindhu ing Yogyakarta.[1] Saliyané iku, Leony duwé pelayanan ing gréjané.[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Nominasi HDX Award 1994
  • HDX Award taun 1996
  • Penyanyi kelompok terbaik AMI Award 1997
  • Penyanyi kelompok terbaik Panasonic Award
  • Penyanyi kelompok terbaik versi PWI Award
  • Penyanyi kelompok terbaik VAN Award 1997
  • Penyanyi kelompok terbaik VAN Award 1999
  • Penyanyi kelompok terbaik AMI Award 1999
  • Bebungah saka Menpora kanggo Penyanyi Terbaik 1999
  • Piala saka pirang-pirang lomba kang cacahé 118 buah
  • AMI Award 2001
  • Panasonic Award kanggo FTV Jangan Panggil Aku Cina
  • Nominasi aktris terbaik FFI 2009
  • Nominasi aktris terbaik IMA 2010

Album[besut | besut sumber]

  • Rame-rame (1993)
  • Semua Oke (1993)
  • Jangan Marah (1995)
  • Tanteku (1996)
  • Jogèd Samba (1997)
  • Katanya (1998)
  • Album Perjuangan (1999)
  • Lie Lie An Taw Taw' (2000)
  • Bis Sekolah (2001)
  • Album T.K.K (6 vol)
  • Album Natal
  • Album Lagu-lagu Laladan
  • No Apologies (2004)

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Leony.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Leony.[1]

  • Anak Ajaib
  • Vladd Bocah Remote Control
  • Sahabatku
  • Si Kancil (Ande Ande Lumut)
  • Mr Hologram
  • Jangan Panggil Aku Cina (FTV)
  • Siapa Takut Jatuh Cinta
  • Tahun Baru Terindah (FTV)
  • Kasihnya Tak Berujung (FTV)
  • Gadis Mencari Cinta
  • Kekasihku
  • Tri Angel
  • Ajari Aku Cinta (2004)
  • Demi Cinta
  • Jangan Rengut Cintaku (FTV)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t Profil dan berita di KapanLagi.com(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011)
  2. reformata.com(dipunundhuh tanggal 12 Juli 2011]