Dhea Ananda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dhea Ananda
Dhea Ananda.jpg
LairNadia Budi Ananda
Pakaryanaktris, penyanyi
Taun aktif1994-saiki
BojoAriel Nidji
Wong tuwaRM Bambang Budi, SH., lan BDM,Novida,BSc.

Nadia Budi Ananda, utawa kang kondhang Dhea Ananda (lair ing Jakarta, 25 Mèi 1986; umur 34 taun) ya iku penyanyi lan bintang sinétron Indonésia.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Nalika isih nom, Dhea nggawé album.[1] Album kang temane 16 Lilin iki ana laguné Dhea ya iku lagu andalan kang irah-irahané Aku, Kau dan Dia.[1] Lagu iki kalebu lagu kang nggambaraké pengalaman pribadi Dhea nalika isih ing SMA Labschool Jakarta.[1] Pada kaya mantan sekabaté ing Trio Kwek Kwek kang jenengé Leony, karir Dhea Ananda uga kalebu karir ing sinétron utawa akting.[1] Anak pambarep saka sadulur kang cacahé loro iki dadi bintang ing sinétron-sinétron nganti dadi bintang ing layar lebar ing filem Hantu kang duwé tema horor.[1] Sinetron kang tau dibintangi Dhea ya iku Lupus Millenia, Cerita Cinta, Malam Pertama, Djail, Kisah Sedih di Hari Minggu, Sumpah, Gue Sayang Loe, lan Anak Karam.[1]

Sawisé lulus SMA, Dhea Ananda nerusaké pandhidhikané kanthi kuliyah ing Fakultas Sastra China Universitas Indonésia.[1] Nanging Dhea banjur pindah ing Fakultas Psikologi kang ana ing salah sijiné universitas swasta.[1] Dhea pindhah amarga kurang cocog karo jurusan sadurungé.[1]

Sasi Oktober 2009 Dhea nikah karo gitaris Nidji kang jenengé Andi Ariel Harsya.[2]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Sumpah, Gue Sayang Loe
  • Kisah Sedih Di hari Minggu
  • Djail
  • Cerita Cinta
  • Anak Karam
  • Lupus Millenia

Filmografi[besut | besut sumber]

  • In The Name Of Love (2008)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Profil ing Krosceknews.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. Berita ing KapanLagi.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)