Kekasihku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kekasihku
Kekasihku.jpg
PanganggitJoko Pinurbo
BasaIndonésia Indonésia
PangecapanKepustakaan Populer Gramedia
Kala babar
2004
Kaca80 halaman
ISBN978-979-91-0014-6

Kekasihku iku buku geguritan anggitané sastrawan Joko Pinurbo sing dibabar déning Kepustakaan Populer Gramedia ing taun 2004. Buku sing kandelé wolung puluh kaca kanthi ISBN 978-979-9100-14-6, iki kasil nglumantaraké asmané Joko Pinurbo nampani pangaji Kusala Sastra Khatulistiwa lumantar kategori gurit ing taun 2005 bebarengan karo Seno Gumira Ajidarma lumantar anggitané, Kitab Omong Kosong, ing kategori Prosa.[1][2][3][4]

Buku iki isiné geguritan sing ndungkap sesambungan antarané ibu karo anaké. Joko Pinurbo, liwat kaprigelané ngroncé tetembungan sing éndah lan kadhang kala nylenèh, kasil ngajak para pandhemen sastra ing sajeroné sesambungan sing alus lan raket antarané ibu lan anak-anaké. Joko Pinurbo lair ing Pelabuhan Ratu, Sukabumi, Jawa Kulon tanggal 11 Mèi 1962. Taun 1987 dhèwèké ngrampungke pawiyatan ing Jurusan Wiyata Bahasa dan Sastra Indonésia IKIP (saiki Universitas) Sanata Dharma, Yogyakarta. Sabanjure, mulang ing almamateré sinambi mbiyantu kalawarta kabudayan Basis.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kusala Sastra Khatulistiwa:Kusala Sastra Khatulistiwa diakses 27 April 2017
  2. Penerbit PKG:Penerbit KPG: Kekasihku diakses 27 April 2017
  3. Bukabuku:Buka Buku: Kekasihku diakses 27 April 2017
  4. Damar Juniarto:Damar Juniarto: Kekasihku diakses 27 April 2017