Seno Gumira Ajidarma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Seno Gumira Ajidarma
Seno Gumira Ajidarma at the KOFI KAFEIN conference, Muhammadiyah University of Yogyakarta, 29-08-2017 01.jpg
Seno Gumira Ajidarma, 2017
Lair Seno Gumira Ajidarma
Jeneng liya SG Ajidarma
Pakaryan Panyerat

Seno Gumira Ajidarma (lair ing Boston, Amérika Sarékat, 19 Juni 1958; umur 61 taun) inggih punika salah satunggalipun panyerat sastra saking Indonésia.[1]

Sekolah Formal[besut | besut sumber]

Sekolah formal ingkang naté dipunlampahi:[2]

Kanugrahan[besut | besut sumber]

Seno ugi nampi kanugrahan wujud:[2]

  • Radio Arif Rahman Hakim (ARH), kanggé cerkakipun Purwaning Dumadi, 1977.
  • Kalawarti Zaman, kanggé carita cekak Dunia Gorda dan Cermin, 1980.
  • Harian Kompas, kanggé cerkakipun Midnight Express, 1990.
  • Harian Sinar Harapan, kanggé cerkakipun Segitiga emas, 1991.
  • Harian Kompas, kanggé cerkakipun Pelajaran Mengarang, 1993.
  • Panyeratan karya sastra saking Pusat Pembinaan dan Pengembangan Basa kanggé kempalan cerkak Saksi Mata, 1995.
  • East Asia (S.E.A) Write Award kanggé kempalan cerkak Dilarang Menyanyi di Kamar mandi, 1997.
  • Dinny O'Hearn Prize for Literary kanggé cerkak Saksi Mata, 1997.
  • Khatulistiwa Literary Award 2004, kanggé novèl Negeri Senja.
  • Khatulistiwa Literary Award 2005, kanggé Kitab Omong Kosong.
  • Harian Kompas, kanggé cerkak Cinta di atas Perahu Cadik, 2007.

Kariér[besut | besut sumber]

Karier:[2]

Karya Sastra[besut | besut sumber]

Karya sastra:[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Seno Gumira Ajidarma(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)
  2. a b c d Pembangkang Yang Sastrawan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)