Seno Gumira Ajidarma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Seno Gumira Ajidarma
Seno Gumira Ajidarma at the KOFI KAFEIN conference, Muhammadiyah University of Yogyakarta, 29-08-2017 01.jpg
Seno Gumira Ajidarma, 2017
Lair Seno Gumira Ajidarma
Jeneng liya SG Ajidarma
Pakaryan Panyerat

Seno Gumira Ajidarma (lair ing Boston, Amérika Sarékat, 19 Juni 1958; umur 59 taun) inggih punika salah satunggalipun panyerat sastra saking Indonésia.[1]

Sekolah Formal[besut | besut sumber]

Sekolah formal ingkang naté dipunlampahi:[2]

Kanugrahan[besut | besut sumber]

Seno ugi nampi kanugrahan arupi:[2]

  • Radio Arif Rahman Hakim (ARH), kagem cerkakipun Purwaning Dumadi, 1977.
  • Kalawarti Zaman, kagem carita cekak Dunia Gorda dan Cermin, 1980.
  • Harian Kompas, kagem cerkakipun Midnight Express, 1990.
  • Harian Sinar Harapan, kagem cerkakipun Segitiga emas, 1991.
  • Harian Kompas, kagem cerkakipun Pelajaran Mengarang, 1993.
  • Panyeratan karya sastra saking Pusat Pembinaan dan Pengembangan Basa kagem kempalan cerkak Saksi Mata, 1995.
  • East Asia (S.E.A) Write Award kagem kempalan cerkak Dilarang Menyanyi di Kamar mandi, 1997.
  • Dinny O'Hearn Prize for Literary kagem cerkak Saksi Mata, 1997.
  • Khatulistiwa Literary Award 2004, kagem novèl Negeri Senja.
  • Khatulistiwa Literary Award 2005, kagem Kitab Omong Kosong.
  • Harian Kompas, kagem cerkak Cinta di atas Perahu Cadik, 2007.

Kariér[besut | besut sumber]

Karier:[2]

Karya Sastra[besut | besut sumber]

Karya sastra:[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Seno Gumira Ajidarma(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)
  2. ^ a b c d Pembangkang Yang Sastrawan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)