Seno Gumira Ajidarma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Seno Gumira Ajidarma
Lair Seno Gumira Ajidarma
19 Juni 1958 (umur 57)
Flag of the United States.svg Boston, Amérika Sarékat
Jeneng liya SG Ajidarma
Pagawéyan Panyerat

Seno Gumira Ajidarma (dipunlairaken ing Boston, Amérika Sarékat, 19 Juni 1958; umur 57 taun) inggih punika salah satunggalipun panyerat sastra saking Indonésia.[1]

Sekolah Formal[sunting | besut sumber]

Sekolah formal ingkang naté dipunlampahi:[2]

Kanugrahan[sunting | besut sumber]

Seno ugi nampi kanugrahan arupi:[2]

  • Radio Arif Rahman Hakim (ARH), kagem cerkakipun Purwaning Dumadi, 1977.
  • Kalawarti Zaman, kagem carita cekak Dunia Gorda dan Cermin, 1980.
  • Harian Kompas, kagem cerkakipun Midnight Express, 1990.
  • Harian Sinar Harapan, kagem cerkakipun Segitiga emas, 1991.
  • Harian Kompas, kagem cerkakipun Pelajaran Mengarang, 1993.
  • Panyeratan karya sastra saking Pusat Pembinaan dan Pengembangan Basa kagem kempalan cerkak Saksi Mata, 1995.
  • East Asia (S.E.A) Write Award kagem kempalan cerkak Dilarang Menyanyi di Kamar mandi, 1997.
  • Dinny O'Hearn Prize for Literary kagem cerkak Saksi Mata, 1997.
  • Khatulistiwa Literary Award 2004, kagem novel Negeri Senja.
  • Khatulistiwa Literary Award 2005, kagem Kitab Omong Kosong.
  • Harian Kompas, kagem cerkak Cinta di atas Perahu Cadik, 2007.

Kariér[sunting | besut sumber]

Karier:[2]

Karya Sastra[sunting | besut sumber]

Karya sastra:[2]

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id)Seno Gumira Ajidarma(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)
  2. ^ a b c d (id)Pembangkang Yang Sastrawan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)