Artika Sari Devi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artika Sari Devi Kusmayadi
Artika Sari Devi Kusmayadi

Artika Sari Devi (lair ing Pangkal Pinang, Bangka Belitung, 29 Sèptèmber 1979; umur 42 taun) ya iku Putri Indonésia 2004 saka Bangka Belitung.[1] Dhèwèké lair ing Bangka Belitung, 29 September 1979.

Kariér[besut | besut sumber]

Wanita kang nduwé bobot 48 lan dhuwur 168 cm iki dadi jawara Putri Indonésia taun 2004 makili Bangka Belitung.[1] Ora mung Pemilihan Putri Indonésia, dhèwèké uga mèlu ajang Miss Universe kang kalaksanan ing Bangkok, Thailand, 30 Méi 2005 kapungkur.[1] Nalika semana, dhèwèké dadi siji-sijiné wanodya Asia kang bisa mlebu 15 'besar' lan bisa ngèntukake Kristal Miss Universe kanggo Indonésia.[1] Saliyané mèlu kontès kecantikan, Artika uga ngrambah jagading panglipur.[2] Dhèwèké wus tau mèlu dadi paraga ing filem Opera Jawa (2006) lan ''Planit Mars'' (2008)[3]

Pribadi[besut | besut sumber]

Artika Sari Devi dhaup karo Ibrahim Imran utawa kaloka kanthi jeneng Baim (vokalis Ada band) nalika Sabtu, 23 Agustus 2008 kapungkur ing Balai Samudra, Jakarta.[4] Sawisé setaun dhaup, Artika nglairaké anaké kang angka siji kanthi normal nalika Rebo, 21 Oktober 2011 ing RSIA Kemang Medical Care.[5] Anaké dijenengi Sarah Ebiela Ibrahim.[5]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Artika antarané:

  1. Roman picisan (2010)
  2. Planet Mars (2008) minangka Jasmine
  3. Opera Jawa (2006) minangka Siti
  4. Perjanjian dengan Iblis (2019) minangka Rengganis

Cathetan suku[besut | besut sumber]