Artika Sari Devi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Artika Sari Devi.jpg

Artika Sari Devi ya iku Putri Indonésia 2004 saka Bangka Belitung.[1] Dhèwèké lair ing Bangka Belitung, 29 November 1979.

Kariér[besut | besut sumber]

Wanita kang nduwé bobot 48 lan dhuwur 168 cm iki dadi jawara Putri Indonésia taun 2004 makili Bangka Belitung.[1] Ora mung Pemilihan Putri Indonésia, dhèwèké uga mèlu ajang Miss Universe kang kalaksanan ing Bangkok, Thailand, 30 Méi 2005 kapungkur.[1] Nalika semana, dhèwèké dadi siji-sijiné wanodya Asia kang bisa mlebu 15 'besar' lan bisa ngèntukake Kristal Miss Universe kanggo Indonésia.[1] Saliyané mèlu kontès kecantikan, Artika uga ngrambah jagading panglipur.[2] Dhèwèké wus tau mèlu dadi paraga ing filem Opera Jawa (2006) lan ''Planit Mars'' (2008)[3]

Pribadi[besut | besut sumber]

Artika Sari Devi dhaup karo Ibrahim Imran utawa kaloka kanthi jeneng Baim (vokalis Ada band) nalika Sabtu, 23 Agustus 2008 kapungkur ing Balai Samudra, Jakarta.[4] Sawisé setaun dhaup, Artika nglairaké anaké kang angka siji kanthi normal nalika Rebo, 21 Oktober 2011 ing RSIA Kemang Medical Care.[5] Anaké dijenengi Sarah Ebiela Ibrahim.[5]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Artika antarané:

  1. Roman picisan (2010)
  2. Planet Mars (2008) minangka Jasmine
  3. Opera Jawa (2006) minangka Siti

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cathetan suku: