Putri Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Béda saka Miss Indonésia.
Putri Indonésia
Logo PPI.jpg
Logo Putri Indonésia
Format Kontes Kecantikan
Sing gawé Mooryati Soedibyo
Negara Indonésia
Siaran
Tayang perdhana 1992 – Sekarang
Pranala jaba
Situs resmi

Putri Indonésia iku kontès kecantikan ing Indonésia sing diselenggarakaké wiwit taun 1992 déning Yayasan Putri Indonésia sing diketuani déning Mooryati Soedibyo lan disponsori déning parusahan kosmetik Mustika Ratu. Putri Indonésia bakal dadi wakil Indonésia utawa duta bangsa jroning kagiatan-kagiatan sing duwé taraf Internasional lan mèlu jroning upaya promosi komoditas-komoditas ékspor Indonésia, pariwisata lan budaya Indonésia. Putri Indonésia uga ngayahi manéka werna aksi sosial menyang laladan-laladan sing mbutuhaké kanngo mèlu mènèhi hiburan lan pitulung.

Persyaratan[besut | besut sumber]

Persyaratan tumrap peserta pamilihan Putri Indonésia:

  • Warga Nagara Indonésia, umur 18-25 taun, durung omah-omah, mahasiswi/karyawati kanthi dedeg minimum 170 cm.
  • Peserta laladan kudu manggon utawa asal saka laladan sing diwakili.
  • Nduwèni kawruh lan wawasan jembar ngenani pariwisata lan kabudayan Indonésia.
  • Penampilan ayu, cerdas, lan kapribadèn apik.
  • Mampu komunikasi jroning basa manca bakal dadi nilai tambah.
  • Diutamakaké sing nduwèni keahlian khusus/prestasi jroning siji bidang (upamané: musik, tari, nyanyi, kapemimpinan, basa, lan liya-liya).

Panilaian[besut | besut sumber]

Parameter panilaian sing dipigunakaké jroning pamilihan Putri Indonésia ya iku 3B, ya iku:

  • Brain: Kacerdasan
  • Beauty: Penampilan
  • Behavior: Prilaku.

Saliyané iku, trampil jroning komunikasi, bisa mpikir sacara rasional, nduwèni kawruh umum sing jembar lan nduwèni rasa peduli sosial sing dhuwur sarta nduwèni wawasan pariwisata.

Daftar pemenang[besut | besut sumber]

Taun Jeneng Laladan Asal Prestasi ing Ajang Internasional
1992 Indira Paramarini Soediro DKI Jakarta Pemenang Miss ASEAN 1991
1993 Ora ana pamilihan
1994 Venna Melinda DKI Jakarta Pengamat ing Miss Universe 1994
1995 Susanty Manuhuttu Maluku Peserta Miss Universe 1995
1996 Alya Rohali DKI Jakarta Peserta Miss Universe 1996
1997 Ora ana pamilihan
1998 Ora ana pamilihan
1999 Ora ana pamilihan
2000 Bernika Irnadianis Ifada DKI Jakarta Ora kompetisi
2001 Angelina Patricia Pingkan Sondakh Sulawesi Lor Ora kompetisi
2002 Melanie Putria Dewita Sari Sumatra Kulon Ora kompetisi
2003 Dian Khrisna DKI Jakarta Ora kompetisi
2004 Artika Sari Devi Kapuloan Bangka Belitung 15 Besar Miss Universe 2005:
  • Runner-up I Miss Congeniality
2005 Nadine Chandrawinata DKI Jakarta Peserta Miss Universe 2006:
  • Runner-up I Best National Costume
  • Runner-up I Miss Congeniality
2006 Agni Pratistha Jawa Tengah Peserta Miss Universe 2007:
  • Runner-up I Miss Congeniality
2007 Putri Raemawasti Jawa Wétan Peserta Miss Universe 2008
2008 Zivanna Letisha Siregar DKI Jakarta Peserta Miss Universe 2009
2009 Qory Sandioriva Nanggroe Aceh Darussalam Bakal teka

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Putri Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Putri_Indonesia&oldid=1016258"