Putri Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Béda saka Miss Indonésia.
Putri Indonésia
Logo PPI.jpg
Logo Putri Indonésia
Format Kontes Kecantikan
Sing gawé Mooryati Soedibyo
Negara Indonésia
Siaran
Tayang perdhana 1992 – Sekarang
Pranala jaba
Situs resmi

Putri Indonésia iku pasanggiri kasulistyan ing Indonésia sing diadani wiwit taun 1992 déning Yayasan Putri Indonésia sing diketuwani déning Mooryati Soedibyo lan disponsori déning parusahan kosmètik Mustika Ratu. Putri Indonésia bakal dadi wakil Indonésia utawa duta bangsa sajeroning kagiyatan-kagiyatan sing duwé taraf Internasional lan mèlu sajeroning upaya promosi komoditas-komoditas ékspor Indonésia, pariwisata lan budaya Indonésia. Putri Indonésia uga ngayahi manéka warna aksi sosial menyang laladan-laladan sing mbutuhaké kanngo mèlu mènèhi panglipur lan pitulung.

Sarat[besut | besut sumber]

Sarat tumrap panyarta pamilihan Putri Indonésia:

  • Warga Nagara Indonésia, umur 18-25 taun, durung omah-omah, mahasiswi/karyawati kanthi dedeg minimum 170 cm.
  • Panyarta laladan kudu manggon utawa asal saka laladan sing diwakili.
  • Nduwèni kawruh lan wawasan jembar ngenani pariwisata lan kabudayan Indonésia.
  • Penampilan ayu, cerdas, lan kapribadèn apik.
  • Mampu komunikasi sajeroning basa manca bakal dadi aji tambah.
  • Diutamakaké sing duwé keahlian mirunggan/prèstasi sajeroning siji babagan (upamané: musik, tari, nyanyi, kapemimpinan, basa, lan liya-liya).

Panilaian[besut | besut sumber]

Parameter panilaian sing dipigunakaké sajeroning pamilihan Putri Indonésia ya iku 3B, ya iku:

  • Brain: Kacerdasan
  • Beauty: Penampilan
  • Behavior: Prilaku.

Saliyané iku, trampil sajeroning komunikasi, bisa mpikir kanthi rasional, duwé kawruh umum sing jembar lan duwé rasa peduli sosial sing dhuwur sarta duwé wawasan pariwisata.

Pratélan pemenang[besut | besut sumber]

Taun Jeneng Laladan Asal Prestasi ing Ajang Internasional
1992 Indira Paramarini Soediro DKI Jakarta Pemenang Miss ASEAN 1991
1993 Ora ana pamilihan
1994 Venna Melinda DKI Jakarta Pengamat ing Miss Universe 1994
1995 Susanty Manuhuttu Maluku Panyarta Miss Universe 1995
1996 Alya Rohali DKI Jakarta Panyarta Miss Universe 1996
1997 Ora ana pamilihan
1998 Ora ana pamilihan
1999 Ora ana pamilihan
2000 Bernika Irnadianis Ifada DKI Jakarta Ora kompetisi
2001 Angelina Patricia Pingkan Sondakh Sulawesi Lor Ora kompetisi
2002 Melanie Putria Dewita Sari Sumatra Kulon Ora kompetisi
2003 Dian Khrisna DKI Jakarta Ora kompetisi
2004 Artika Sari Devi Kapuloan Bangka Belitung 15 Besar Miss Universe 2005:
2005 Nadine Chandrawinata DKI Jakarta Panyarta Miss Universe 2006:
2006 Agni Pratistha Jawa Tengah Panyarta Miss Universe 2007:
2007 Putri Raemawasti Jawa Wétan Panyarta Miss Universe 2008
2008 Zivanna Letisha Siregar DKI Jakarta Panyarta Miss Universe 2009
2009 Qory Sandioriva Nanggroe Acèh Darussalam Panyarta Miss Universe 2010
2010 Nadine Ames DKI Jakarta Panyarta Miss Universe 2011
2011 Maria Selena Jawa Tengah Panyarta Miss Universe 2012
2013 Whulandary Herman Sumatra Kulon 16 Besar Miss Universe 2013
2014 Elvira Devinamira Jawa Wétan 15 Besar Miss Universe 2014
  • Best National Costume
2015 Anindya Kusuma Putri Jawa Tengah 15 Besar Miss Universe 2015
2016 Kezia Warouw Sulawesi Lor 13 Besar Miss Universe 2016
  • Miss Phoenix Smile
2017 Bunga Jelitha DKI Jakarta

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Putri Indonésia