Audy Item

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Audy
Audy.jpg
Biodata
Lair (1983-04-23) 23 April 1983 (umur 34)
Asal Indonésia Indonésia
Genre Pop
Pakaryan Penyanyi
Situsweb http://www.myaudy.com/

Paula Allodya Item kondhang karo jeneng Audy, lair ing Jakarta, 23 April 1983; umur 34 taun) dhèwèké iku penyanyi saka Indonésia.

Kulawarga[besut | besut sumber]

Audy iku anak saka pasangan musisi jazz senior Jopie Item lan Evie Aquanthie Aziz.[1] Dhèwèké iku anak katelu saka sadulur papat, saka kulawarga musisi jazz senior lan bojone kasebut.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Wanita kang tau olih MTV Award kanggo kategori Indonésian Favorite MTV Awards 2004 iku, olih julukan 'diva ing tembé', sawisé lagu-laguné lan albumé sukses diedol ning pasaran.[1] Tembangan-tembangan kang tau dirilis déning dhèwèké ya iku tembangan kang judhulé Pergi Cinta, Kini Ku Bahagia, Kan Berbinar, Cinta Sejatiku, Kekasih Sahabatku, Tak Kan Menyesal, Biarkanku, Sayang, Terlalu Lama, Untuk Sahabat (duet bebarengan karo Nindi), Itu Saja lan Without You (duet bebarengan karo Same Same).[1]

Audy uga wis ngerilis album telu, kang duwé sesirah kang ora kaya biyasané ning album-album kasebut.[1] Albumé kang kaping pisan dewenehi label -18, kang dirilis nalika dhèwèké èsih nin umur 18 taun, ananing albumé kang kaping loroné tajuké 20-02, padha karo tanggal rilis album kasebut, padha uga kanggo albumé kang kaping teluné, 23-03 kang dirilis ning tanggal 23 Maret 2006.[1]

Meski èsih betah kanggo njomblo, ora anggawe Audy ora duwé pagaweyan.[1] Ora namung sibuk tampil off air lan on air, dhèwèké saiki lagi nyiapaké album comeback-é sawisé wis suwé ora katon.[1] Prosès rekamané wis dilakoni, lan saiki lagi prosès mixing lan mastering.[1] Patang taun vakum lan ngrasa luntang-lantung, ning sasi November 2009 Audy nyatakaké kanggo metu saka labelé, Sony BMG.[1] Taun 2010, dhèwèké ngetokaké single Lama-Lama Aku Bosan, dadi tanda comeback-é maring panggung musik tanah air.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Dhèwèké tau duwé gegayutan kasih karo personel Déwa 19 ya iku Tyo Nuros.[1] Babaan uripé, Audy sering diwartakaké cedhak karo wong lanang, apa manèh sawisé dhèwèké pisah karo Tyo.[1] Drummer Netral Enno, Didi Element, pemeran utama ning filem "Jatuh Cinta Lagi" Gary Iskak, pembalap Rifat Sungkar, aktor Junot, Christian Sugiono lan penyanyi Ariel Peterpan, tau dikaitaké karo wanita kang èsih milih kanggo dhèwèkan.[1] Ning sasi Maret 2011, dhèwèké diwartakaké lagi cedhak karo priya liya manèh.[2]

Album[besut | besut sumber]

  • 18
    Hits Singel: Bila Saja, Menangis Semalam, Arti Hadirmu.
  • 20-02
    Hits Singel: Dibalas dengan Dusta, Lagu Sendu.
  • 23-03
    Hits Singel: Untuk Sahabat, Pergi Cinta.
  • Selalu Terdepan
    Hits Singel: Lama-Lama Aku Bosan

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah kang tau ditarima déning Audi Item[1]:

  • Pangaji-aji MTV Indonésia 2003
    • Most Favorite Female
    • The Most Promising & Outstanding Young Diva (Dolce & Gabbana Awards)
  • AMI 2003
    • Solo Wanita Rock Terbaik
    • Solo Wanita Pop Terbaik
    • Album Pop Terbaik
  • CLEAR TOP 10 AWARD 2003
    • Funkiest Female
    • Fabulous Album
  • MTV ASIA AWARD 2004
    • Favorite Artist Indonésia
  • MURI 2004

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o biografi Audi Item dipununduh tanggal 9 September 2011
  2. ^ berita Audi Item dipununduh tanggal 9 SEptember 2011