Adam Muhammad Subarkah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Adam Muhammad Subarkah
ADAM.jpg
Lair Adam Muhammad Subarkah
Jeneng liya Adam So7
Taun aktif 1997-sekarang
Bojo Umi Arimbi Khallistasani
Anak Lovely Az'ahra Sheekeane

Adam Muhammad Subarkah utawa dikenall uga Adam Sheila On Seven (Yogyakarta, 22 Fèbruari 1979), iku personil grup musik saka Yogyakarta, kang posisiné ning gitar bass.[1] Sheila on Seven iku grup musik kang alirané pop kang ngadeg tanggal 6 Mèi 1996 ning Yogyakarta.[1] Saliyané Adam, personil Sheila On 7 ana Duta (Akhdiyat Duta Modjo, nyekel pérangan vokal), Eross Candra Sheila On 7|Eross]] (Eross Candra, kang nyekel gitar) sarta Brian (Brian Kresna Putro, kang nyekel pérangan drum).[1] Awalé, grup iki duwé jening Sheila kang dijukut saka basa Celtic kang nduwenu arti musikal.[1] Uga ditambahi karo tembung Gank kang akhiré jeneng jangkepe dadi Sheila Gank.[1] Nanging akhiré diowah manèh dadi on 7 kang dijupuk saka pitu tangga nada ning ngèlmu musik.[1]

Adam pernah nempuh pendidikan ning Fakultas Ilmu Sosial lan Pulitik, Jurusan Hubungan Internasional ning Universitas Gajah Mada (UGM Yogyakarta).[1] Nanging ora sempet anggoné wisuda.[1]

Adam nikah karo kenya ayu kang meluni ajang Putri Indonésia taun 2001, kang jenengé Umi Arimbi Khallistasani.[1] Umi Arimbi Khallistasani kang uga dadi pamenang ning putri berbakat Indonésia taun 2003.[2] Pista nikahan iku ditindakaké ning Masjid Kampus UGM Yogyakarta.[2]. Mas kawiné kanggo Arimbi ya iku saparangkat piranti salat lan Al Qur'an, lan barang-barang liyané kang dirahasiakaké.[2] Nikah ning taun 2005, lan wus dikaruniai putri kang dijenengi Lovely Az'ahra Sheekeane (lair 6 April 2006).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j biografi Adam Muhammad Subarkah dipununduh tanggal 22 Juni 2011
  2. a b c Adam Sheola On 7 nikah dipununduh tanggal 22 Juni 2011