Akhdiyat Duta Modjo (Sheila On 7)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Duta (penyanyi)
DUTA.jpg
Lair Akhdiyat Duta Modjo
Pakaryan penyanyi
Taun aktif 1998 - sekarang
Bojo Adelia Lontoh
Sana jaringan http://www.sheilaon7.com

Akhdiyat Duta Modjo (lair ning Kentucky, USA, 30 April 1980) utawa kondhang karo jeneng Duta, iku musisi kang uga dadi vokalis ning grup musik saka Yogyakarta, grup musik iku ya iku Sheila On Seven.[1] Anak kang kaping pisan saka 2 bersaudara iki pernah nempuh kuliyah ning Fakultas Teknologi Pertanian, Jurusan Mekanisasi Pertanian, Universitas Gadjah Mada Yogyakarta.[1] nanging amarga kasibukané ning dunya musik, Duta ora sempet mbubarké nganti lulus.[1] Duta ngantaraké grup band saka Yogyakarta iku nganti ning puncak katenaran, albumé kang pisanan dirilis taun 1999.[1] Lewat suara Duta, album pisanan kang temané SHEILA ON 7 iku bisa nggawé masarakat kesengsem, tembangan mau dadi lagi favorit nalika jaman iku.[1] Ning sajarah kariré ning dunya musik, Duta uga pernah njurung fil layar lebar.[1] Bebarengan karo aktris kang uga mantan Puteri Indonésia taun 1992, Melanie Putria dhèwèké mbintangi filem komedi kang judhulé TAK BIASA, kang sutradarané Jose Poernomo kang uga garwa saka penyanyi Lusi Rachmawati kang dadi pangarahé.[1][2] Meluni jejak rekanné, kang meluni dunya akting, kaya ta Eros kang ngadu akting ning filem 30 Hari Mencari Cinta karo Nirina lan Olivia, meski namung meranaké cameo.[2] Ning filem TAK BIASA, Duta bakal dadi pemeran mligi.[2] Duta meranake tokoh Abi, Jaka kang padha kaya jaka-jaka liyané kang tembé lulus SMU.[2] Film kang judhulé TAK BIASA iki memang ora biyasa, amarga drama komedi iki ora slapstick lan mbodho-mbodhoi.[2] Nanging, alur carita kang bisa ngibur, edukatif, ning tata gambar kang aik lan kualitas suara kang jernih.[2]

Cachetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Biografi Duta Sheila On 7 dipununduh tanggal 22 Juni 2011
  2. ^ a b c d e f Duta Sheila On 7 Terjuni Dunia Akting dipununduh tanggal 22 Juni 2011