Ananda Lontoh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ananda Lontoh
Ananda Lontoh.jpg
LairAnanda Novi Lontoh
Pakaryanaktris
Taun aktif2000-saiki
BojoAttar Syah
Wong tuwaPeter Lontoh lan Anisa Alatas

Ananda Novi Lontoh (lair ing Jakarta, 27 Sèptèmber 1980; umur 39 taun) ya iku aktris saka Indonésia.[1] Dhèwèké iku garwané Mohammad Attar Syach lan mbakyuné Adellia Lontoh garwané Duta Sheila On Seven.[1] Adhiné kang bontot iku modhèl lan bintang akting Malisa Lontoh.[1]

Dhèwèké palakrama karo Attar Syach dina Jumat, tanggal 27 Fèbruari taun 2004, sawisé pacangan suwé karo Mohammad Attar Syach.[1] Nanging dhèwèké uga diisukaké tau putus gayutan.[1] Nalika akad nikahé, Mohammad Attar Syach mènèhaké mas kawin kaya ta saprangkat piranti salat lan ali-ali emas putih kang aboté nganti 10 gram.[2] Akad nikah kelakon ing omahé Ananda Lontoh, Perumahan Graha Bintaro GR 30, Tanggerang, Banten.[2] Wenginé, pacangan iki nglakoni ijab kabul.[2] Akad nikahé mau digawé ora olèh digelar, mung kanggo para kulawarga, para wartawan ora olèh ngliput.[2]

Ing pista nikahan kang dilakoni tanggal 27 Fèbruari taun 2004 kang ora bakal dilalèkaké déning dhèwèké iki ditekani 400 tamu. Ing akir acara akiré para wartawan olèh ngliput sanajan mung diwatesi mung tekan méja tamu.[2] Ing acara akad nikah mau iku, Ananda Lontoh katon ayu kanthi busana warna ijo.[2] Dhèwèké ngakoni yèn kepéngin dadi garwa kang bekti karo Mohammad Attar Syach.[2] Attar sing sempet njaluk ngapura uga ngarepaké Ananda bisa dadi garwa kang apikan lan bekti.[2]

Ora mung amarga dhèwèké ndhekem ing pakunjaran amarga ana kasus, Nanda tau diwartakaké tau duwé gayutan kang istimewa karo aktor kondhang saka Indonésia Hikmal Akbrar, nalika dhèwèké lan Hikmal dadi paraga ing filem sérial kang judhulé Tujuh Tanda Cinta.[1]

Sinétron[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi Annada Lontoh diundhuh tanggal 16 September 2011
  2. a b c d e f g h berita Annada Lontoh diundhuh tanggal 16 September 2011