99 Cahaya di Langit Eropa (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
99 Cahaya di Langit Eropa (filem)
DisutradaraniGuntur Soeharjanto
DiprodhuseriOdy M Hidayat
Ditulis déningAlim Sudio
Hanum Salsabiela Rais
Rangga Almahendra
Adhedhasar99 Cahaya di Langit Éropah
Karya Hanum Salsabiela Rais & Rangga Almahendra
DibintangiAcha Septriasa
Abimana Aryasatya
Raline Shah
Nino Fernandez
Dewi Sandra
Marissa Nasution
Alex Abbad
DimusikiCahaya di Langit ItuFatin Shidqia[1]
Cipt. Nukke Kusumadewi
Dibesut déningRyan Purwoko
Dibabar déningMaxima Pictures
Tanggal metu
29 November 2013 (Premier)[2]
5 Dhésèmber 2013 (Rilis)
Nagara Prancis
 Sepanyol
 Ostenrik
 Turki[3]

99 Cahaya di Langit Éropah ya iku filem ka-40 Maxima Pictures. Drama kang diangkat lan diadaptasi saka buku dodolan kang paling nisuwur lan apik kanthi irah-irahan gabungan loro pengarang ya iku karya Hanum Salsabiela Rais lan Rangga Almahendra.[4] Film iki dibombong panjenengané Présidhèn Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono sajeroning adicara pamutaran filem kapisanan ing Djakarta Theatre Tanggal 29 November 2013.[2]

Pamain[besut | besut sumber]

Pamain Utama[besut | besut sumber]

  1. Acha Septriasa minangka Hanum Salsabiela Rais[4]
  2. Abimana Aryasatya minangka Rangga Almahendra[4]
  3. Raline Shah minangka Fatma Pasha[4]
  4. Dewi Sandra minangka Marion Latimer[4]
  5. Alex Abbad minangka Khan[4]
  6. Marissa Nasution minangka Maarja[4]
  7. Nino Fernandez minangka Stefan[4]

Penampilan Khusus[besut | besut sumber]

  1. Geccha Tavvara minangka dadiAyse[3][4]
  2. Fatin Shidqia minangka herself[3][4]
  3. Dian Pelangi minangka herself[3]
  4. Hanum Salsabiela Rais minangka herself[3]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Lakon pangalaman sepasang mahasiswa Indonesia kang kuliyah ing Éropah. Ngupaya cara kanggo adhaptasi,uga tinemu lan ngolek kanca déning sadulur kan ana ing manca.Akhiré nemu kanca lan sadulur saka Indonesia kanti tuntunan kang tinem sajeroning rahasia Islam ing bawana Éropah.[5]

Karakter[besut | besut sumber]

  • Hanum Salsabiela Rais: Dicritakake sajeroning telu taun, Hanum lan bojoné Rangga Almahendra, plesir ing Éropah minangka ngenal lan nyinaoni babagan sajarah Islam ing bawana mau..[4]
  • Rangga Almahendra Tresna lan dèmen marang Hanum, ngenal Islam sajeroning pangembangané kang ana ing Éropah kawiwitan saka Vienna, Paris nganti Istanbul.[4]
  • Fatma Pasha ya iku tokoh lakon kang duwé watak muslim saka Turki kang ketemu Hanum minangka ana ing Austria.[4]
  • Marion Latimer:ya iku wong wadon kang kagolong dadi mualaf mergawedadi ilmuwan ing Arab World Institute Paris.[4]
  • Khan: Karakter agama Islam India panjenengané dadi salah sjinié kanca Rangga.[4]
  • Maarja': Karakter mau duwé konflik déning Rangga lan Khan amarga béda pamikiran lan cara ndeleng.[4]
  • Stefan Ya iku panjenengané atheis kang dadai kancane Rangga ana ing kampus.[4]
  • Ayse ya iku salah sijiné anak saka Fatma kang diperanake déning Raline Shah.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]