Alex Abbad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Alex Abbad
Alex Abbad, slate id, 03.43.jpg
Pakaryan aktor, presenter
Taun aktif 2000-saiki

Alex Abdullah Abbad (lair ing Jakarta, 18 Juni 1978; umur 40 taun) ya iku aktor, VJ MTV Indonésia, lan presenter televisi Indonésia.[1] Dhèwèké sok dadi paraga ing filem-filem Indonésia.[1] Ora namung dadi entertainer, priya kang isih duwé getih katurunan wong Arab iku uga duwé karemenan marang donya bisnis utawa donya wirausaha kaya apa kang dilakoni déning dhèwèké saiki.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Alex Abbad kaping pisanan kondhang ning masarakat dadi VJ MTV Indonésia lan dadi presenter.[1] Amarga kapinterané nalika nggawa acara, Alex Abbad nuli dilirik déning pihak filem lan bisa mèlu sarta ning donya filem nganti saiki.[1] Film kang tau dibintangi dhèwèké ya iku filem kang dirilis nalika taun 2002 judhulé ANDAI IA TAHU, filem kang dirilis nalika taun 2003, judhulé JONI BE BRAVE, lan filem kang dirilis nalika taun 2006, judhulé JATUH CINTA LAGI.[1] Ora namung filem-filem mau iku, Alex Abbad uga tau dadi paraga ning filem kang judhulé XL, ANTARA AKU, KAU DAN MAK EROT (dirilis nalika taun 2008), ing filem-filem mau, Alex ketemu manèh karo rekan saangkatané ning MTV, ya iku VJ Jamie Aditya lan Sarah Sechan.[1]

Ora namung sibuk ning donya akting, Alex uga dikabaraké lagi nyoba ngurusi usaha furnitur.[1] Ning taun 2010, dhèwèké nembé baé ngerampungaké masterpiece awujud boks bayek kang temané go green lan méja kerja.[1] Ora namung iku, dhèwèké ngaku kepéngin yasa showroom kanggo njembaraké pangudiné dhéwé ngesuk.[1] Alex Abbad remen karo lagu-lagu jazz.[2] Dhèwèké remen karo grup musik [[Sly and The Family Stone.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Alex Abbad[1]:

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang tau dibintangi Alex Abbad[1]:

  • Indahnya KaruniaMu

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l biografi Alex Abbad dipununduh tanggal 3 September 2011
  2. a b berita Alex Abbad dipununduh tanggal 3 September 2011