Jamie Aditya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jamie Aditya
Jamie aditya 004.jpg
Lair James Adityawarman Graham
Pakaryan aktor, presenter, penyanyi
Taun aktif 1995-saiki
Wong tuwa Stuart Graham dan Natalie Widyanti

Jamie Aditya utawa James Adityawarman Graham lair wonten ing Canberra, taun 1970.[1] Jamie Aditya punika salah satunggaling presenter saha musikus ingkang namanipun misuwur minangka VJ ing MTV Asia saha MTV Indonésia nalika taun 1990-an.[1] Jamie Aditya mandheg dados VJ MTV nalika taun 2001 amargi kedah ngancani ibunipun wonten griya sakit.[2] Sasampun mandheg boten dados VJ malih, Jamie Aditya lajeng pindah wonten Australia.[2] Nalika taun 2000, Jamie Aditya kapilih dados Presenter Hiburan Terbaik ing Asian TV Awards.[2] Jamie Aditya pikantuk nominasi wonten kategori ingkang sami nalika taun 2003.[2] Wiwit taun 2004 ngantos 2005 Jamie dados presenter ing acara Sync or Swim ingkang dipunwedalaken kaliyan Discovery Channel.[2] Taun 2005, Jamie wangsul malih wonten kutha Jakarta.[2] Nalika wangsul Jamie Aditya sesarengan kaliyan garwa saha putranipun.[2] Sasampunipun wonten Jakarta, Jamie lajeng makarya wonten jagading musik Indonésia.[2] Nalika taun 2007, Jamie Aditya dados juri acara pencarian bakat Indonesian Idol kanggé mangsa tayang ingkang kaping sekawan.[2] Kajawi punika Jamie ugi nyiapaken album solo ingkang gadhah nuansa soul.[2] Jamie Aditya ugi mbiyantu ndamel album grup musik indie saking Bandung kados ta Rock N Roll Mafia.[2] Wonten ing mriki, Jamie Aditya dados vokalis tamu wonten lagu The S.I.G.I.T kanthi dados backing vokal.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b movietei.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)