Discovery Channel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Discovery Channel
Discovery Channel
Gambar:DiscoveryChannel.png
Slogan The World is Just...Awesome
Diluncuraké 17 Juni 1985
Sing duwé Discovery Communications, Inc.
Kantor pusat Silver Spring, Maryland
Saluran afiliasi TLC, Animal Planet, Discovery Health Channel, Travel Channel, Discovery Times, Discovery Kids, The Science Channel, Discovery Home, Military Channel, Discovery Wings, Discovery Civilisation, Discovery Real Time, Discovery Travel & Living, Discovery Home and Health, Discovery en Español, Discovery HD Theater
Situs web http://dsc.discovery.com

Discovery Channel yaiku saluran TV kabel lan satelit kang didistribusikaké dening Discovery Communications kang nyediakaké program non-fiksi berfokus ing ilmu pengetahuan, sejarah, lan alam.

Discovery Channel yaiku jaringan TV kabel kang paling akèh didistribusikaké ing Amerika Serikat,[1] njangkau luwih saka 92 yuta penonton, lan ing kabeh ndonya mèh 431 yuta penonton ing 170 negara lan wilayah.[2] Discovery Channel dapat ditangkap antara lain di Britania Raya, Australia, Jepang, Taiwan, India dan negara-negara lainnya.[3]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Discovery Channel diluncuraké ing tahun 1985 minangka saluran andalan Discovery Communications kang saiki nawaraké 29 jaringan sajroné 33 basa. Program kang terkenal ing Discovery Channel kayata: Shark Week, program tahunan ngenani iwak hiu; Deadliest Catch, seputar penangkapan kepiting ing Laut Bering; MythBusters, eksperimen kang berusaha ndobrak mitos, lan Dirty Jobs.

Discovery Channel uga arupa mèrek toko ritel ing pusat-pusat perbelanjaan lan lokasi liyané ing Amerika, sekaligus toko online kang nyediakaké barang-barang kang berhubungan karo édukasi.

Discovery Channel dadi sponsor tim balap sepeda profesional kalebu Lance Armstrong, kang wis wis kping pitu dadi juwara Tour de France.

Acara-acara pilihan[sunting | sunting sumber]


[sunting | sunting sumber]

Slogan[sunting | sunting sumber]

  • 1985-1999: "Explore Your World"
  • 1999-2003: "There's no thrill like discovery."
  • 2003-2008: "Entertain Your Brain" atau "Let's All Discover..."
  • 2008-sekarang "The World is Just...Awesome."

[sunting | sunting sumber]

Saluran kerjasama di Indonesia[sunting | sunting sumber]

  • TPI (2001-2003)
  • antv (2009-sekarang)

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Discovery_Channel&oldid=835581"