Discovery Channel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Discovery Channel
Discovery Channel
Gambar:DiscoveryChannel.png
SloganThe World is Just...Awesome
Diluncuraké17 Juni 1985
Sing duwéDiscovery Communications, Inc.
Kantor pusatSilver Spring, Maryland
Saluran afiliasiTLC, Animal Planet, Discovery Health Channel, Travel Channel, Discovery Times, Discovery Kids, The Science Channel, Discovery Home, Military Channel, Discovery Wings, Discovery Civilisation, Discovery Real Time, Discovery Travel & Living, Discovery Home and Health, Discovery en Español, Discovery HD Theater
Situs webhttp://dsc.discovery.com

Discovery Channel ya iku saluran TV kabel lan satelit kang didistribusikaké déning Discovery Communications kang nyediakaké program non-fiksi berfokus ing ngèlmu kawruh, sajarah, lan alam.

Discovery Channel ya iku jaringan TV kabel kang paling akèh didistribusikaké ing Amérika Sarékat,[1] njangkau punjul 92 yuta penonton, lan ing kabèh donya mèh 431 yuta penonton ing 170 nagara lan wewengkon.[2] Discovery Channel dapat ditangkap antara lain di Britania Raya, Australia, Jepang, Taiwan, India dan nagara-nagara lainnya.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Discovery Channel diluncuraké ing taun 1985 minangka saluran andalan Discovery Communications kang saiki nawaraké 29 jaringan sajeroning 33 basa. Program kang kondhang ing Discovery Channel kaya ta: Shark Week, program tahunan ngenani iwak hiu; Deadliest Catch, seputar penangkapan kepiting ing Laut Bering; MythBusters, eksperimen kang berusaha ndobrak mitos, lan Dirty Jobs.

Discovery Channel uga wujud mèrek toko ritel ing pusat-pusat perbelanjaan lan lokasi liyané ing Amérika, sisan toko online kang nyediakaké barang-barang kang berhubungan karo édukasi.

Discovery Channel dadi sponsor tim balap sepeda profésional kalebu Lance Armstrong, kang wis wis kping pitu dadi juwara Tour de France.

Acara-acara pilihan[besut | besut sumber]

[besut | besut sumber]

Slogan[besut | besut sumber]

  • 1985-1999: "Explore Your World"
  • 1999-2003: "There's no thrill like discovery."
  • 2003-2008: "Entertain Your Brain" atau "Let's All Discover..."
  • 2008-sekarang "The World is Just...Awesome."

[besut | besut sumber]

Saluran kerjasama di Indonesia[besut | besut sumber]

  • TPI (2001-2003)
  • antv (2009-sekarang)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]