Lance Armstrong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lance Armstrong Tour 2010 team presentation (cropped).jpg
Informasi pribadi
Jeneng jangkep Lance Edward Armstrong
Jeneng celukan The Boss, Juan Pelota, Big Tex, The Texan,[1]
Mellow Johnny (saka maillot jaune)[2]
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)[3]
Bobot 75 kg (165 lb)[3]
Rékor tandhing
Disiplin Road
Posisi Rider
Kategori All-Rounder
Tim amatir
1990–1991
1991
Cithakan:Ct
Tim Nasional AS
Tim profesional
1992–1996
1997
1998–2004
2005
2009
2010–2011
Motorola
Cithakan:Ct
Cithakan:Ct
Discovery Channel
Cithakan:Ct
Cithakan:Ct
Major wins
Single-Day Races and Classics
Kejuaraan Dunia Balap Sepeda (1993)
Kejuaraan Balap Sepeda Amérika Sarékat (1993)
Clásica de San Sebastián (1995)
La Flèche Wallonne (1996)
Kothakinfo iki pungkasan diperbarui pada
22 Oktober 2012
Medal record
Makili Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Balap sepeda putra
Kejuaraan Dunia
Emas Oslo 1993 Elite Men's Road Race
Olimpiade
Prunggu Sydney 2000 Men's Time Trial

Lance Armstrong (lair Lance Edward Gunderson lair ing Plano, Texas, Amérika Sarékat, 18 Sèptèmber 1971; umur 46 taun) ya iku pembalap sepeda profesional Amérika Sarékat sing kaloka amarga wés kasil dadi juara ing Tour de France sing akèhé kaping pitu katurut-turut (1999 tekan 2005) wiwit mari saka lelara kanker. Pengalaman ngadepi lelara iki mènèhi insipirasi kanggo ngadegaké Yayasan Lance Armstrong, lan salanjuté ngembangaké gelang Livestrong ing taun 2004 minangka upaya ngundhakaké kesadaran karo kurban-kurban kanker.

Panjenengané nyangkal babagan buku gawéan David Walsh sing judhulé From Lance to Landis babagan campur karo doping saingga njuarai Tour de France. Padahal, liwat tes doping modern, sampel urine sing dijupuk taun 1999,penjenengane terbukti doping. Nalika iku, panjenengané juara Tour de France sing kapisan. Wektu juara kaenem kanthi urut, panjenengané éntuk bonus US$ 7,5 juta. Panjenengane ngorbanake duite kanggo mbuktekake manawa panjenengané bébas doping.

Ing tanggal 16 Fèbruari 2011, panjenengané ngumumake mundur saka kompetisi balap sepeda sawisé ngadepi panyelidikan fédheral Amérika Sarékat babagan penggunaan doping. Ing wulan Juni 2012, Badan Anti Doping Amérika Sarékat (USADA) mènèhi keterangan manawa Armstrong kabukti wes nggunakake usada kanggo ningkatake stamina sasuwene kompetisi,[4] lan ing wulan Agustus panjenengané ngetokake larangan sasuwene urip kanggo Armstrong mèlu kompetisi lan nyabut kabèh gelar sing diéntukake wiwit Agustus 1998. Ing tanggal 22 Oktober 2012, Uni Sepeda Internasional (UCI), badan ulah raga sing ngatur cabang balap sepeda, njurung vonis USADA lan ngonfirmasi larangan kompetisi sasuwene urip lan nyabut kabèh gelar juara Armstrong,[5] kalebu pitung gelar juara Tour de France sing diéntukake saka taun 1999-2005.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Gayle King Radio Show, Fed Ex http://www.oprah.com/media/20080601_oaf_20080619_oaf_gk
  2. ^ Lance Armstrong, Sally Jenkins: Every Second Counts, Chapter 1, (ISBN 0-385-50871-9), Broadway Books 2003.
  3. ^ a b TDF (2009). Astana – Lance Armstrong. Retrieved on 2009-07-04 from http://www.letour.fr/2009/TDF/RIDERS/us/coureurs/22.html.
  4. ^ "Lance Armstrong". Dijupuk 2012-06-30. 
  5. ^ "Lance Armstrong: Governing body strips American of Tour wins". BBC News. 22 October 2012. Dijupuk 22 October 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Gianni Bugno
Juara Lomba Balap Sepeda Dunia
1993
Diganti déning:
Luc Leblanc
Sing mengku  sadurungé:
Marco Pantani
Juara Tour de France
1999-2005
Diganti déning:
Floyd Landis (peserta)
Sing mengku  sadurungé:
Barry Bonds
Associated Press Male Athlete of the Year
2002-2005
Diganti déning:
Tiger Woods
Sing mengku  sadurungé:
Derek Birley
William Hill Sports Book of the Year winner
2000
Diganti déning:
Laura Hillenbrand