Tiger Woods

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tiger Woods
Tiger Woods drives by Allison.jpg
Personal information
Jeneng jangkepEldrick Tont Woods
NicknameTiger
Lair (1975-12-30) Dhésèmber 30, 1975 (umur 43)
Cypress, California
Dhuwur6 ft 1 in (1.85 m)
Bobot185 lb (84 kg; 13.2 st)
KabangsanBendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Papan dunungWindermere, Florida
GarwaElin Nordegren (2004–2010)
AnakSam Alexis (b. 2007)
Charlie Axel (b. 2009)
Career
PendhidhikanUniversitas Stanford (rong taun)
Turned professional1996
Current tour(s)PGA Tour (gabung 1996)
Professional wins97[1]
Number of wins by tour
PGA Tour71 (3rd all time)
European Tour38 (3rd all time)[2][3]
Japan Golf Tour2
Asian Tour1
PGA Tour of Australasia1
Other15
Best results in Major Championships
(Wins: 14)
Masters TournamentWon: 1997, 2001, 2002, 2005
U.S. OpenWon: 2000, 2002, 2008
The Open ChampionshipWon: 2000, 2005, 2006
PGA ChampionshipWon: 1999, 2000, 2006, 2007
Achievements and awards
PGA Tour
Rookie of the Year
1996
PGA Player of the Year1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2009
PGA Tour
Player of the Year
1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2009
PGA Tour
leading money winner
1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009
Vardon Trophy1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2007, 2009
Byron Nelson Award1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2009
FedEx Cup Champion2007, 2009
(For a full list of awards, see here)

Tiger Woods (lair lair kanthi jeneng Eldrick Tont Woods  30 Dhésèmber 1975; umur 43 taun). Panjenengané lair minangka keturunan Afro-Amérika-Thailand.

Panjenengané njawarani Turnamèn Masters taun 1997 nalika umur 21 taun lan 3 sasi, dadi jawara paling enom sajeroning sajarah. Panjenengané uga menangi patang gelar Major maturut-turut diwiwiti saka US Open 2000 nganti Masters 2001; prastawa iki diarani "Tiger Slam", amarga ora diantuki "sajeroning sa mangsa".

Jeneng (Tiger) asalé saka jeneng undangan kanca raket bapakné, sawijining wong Vietnam sing jenengé Nguyen Phong. Bapakné, Earl Woods iku sawijining perjurit nalika Perang Vietnam: anggota Beret Ijo. Ibuné, Kultida, asalé saka Thailand. Nalika sasi Oktober 2004, panjenengané palakrama karo modhèl asal Swedia, Elin Nordegren. Tanggal 18 Juni 2007, èstriné nglairaké anak wadon ing sawijining omah lara ing Los Angeles, California, Amérikah Sarékat tengah wengi. Anak wadon pisanané dijenengi Sam Alexis Woods. Lairé bayi iku mung let setaun sawisé bapakné ninggal.

Kamenangan-kamenangan wigati[besut | besut sumber]

  • Masters: 4 (1997, 2001, 2002, 2005)
  • AS Terbuka: 3 (2000, 2002, 2008)
  • British Open Golf: 3 (2000, 2005, 2006)
  • PGA Championship: 4 (1999, 2000, 2006, 2007)

Sumber[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. This is calculated by adding Woods' 71 PGA Tour victories, 8 regular European Tour titles, 2 Japan Tour wins, 1 Asian Tour crown, and the 15 Other wins in his career.
  2. These are the 14 majors, 16 WGC events, and his eight tour wins.
  3. 2009 European Tour Official Guide Section 4 Page 577 PDF 21[pranala mati]. European Tour. Retrieved on April 21, 2009.

Wacan terusan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]