Doping

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Dextroamphetamine kang kagolong Amphetamine

Doping ya iku saka tembung dope, duwehi makna campuran candu lan narkotika dhisik dianggo pacuan jaran ing Inggris. Miturut UU No.3 tahun 2005 tentang Sistem Keulah ragaan Nasional, Bab I Ketentuan Umum Pasal 1 ayat 22, Doping ya iku panganggoan zat lan utawa metode sing dilarang kanggo ningkatno prestasi ulah raga.

Miturut International Congress of Sport Sciences; Olympiade Tokyo 1964 : Doping ya iku pangangoan déning peserta lomba arupa bahan asing déning organisme lewat dalan opo wae atawa bahan fisiologis kang duwehi jumlah abnormal utawa sing diwehekake lewat dalan kang abnormal, kanggo tujuan ningkatno prestasi.

Ing Indonesia, wadah wadah kanggo ngawasi doping ya iku LADI (Lembaga Anti Doping Indonesia). Ing donya, pangawasan déning WADA (World Anti Doping Agency)

SEJARAH[sunting | besut sumber]

Doping dikenal wes dianggo kawet suwe, saumpama ing masyarakat Indian kang mangan tumbuhan liya kanggo ningkatno kekuatan lan nambah kewanian sakwektu berburu. Perkembangan doping akeh dianggo déning atlet balap sepeda. Sejarah abad modern akeh atlet kang nganggo doping:

ZAT-ZAT KAGOLONG DOPING[sunting | besut sumber]

Pranala Njaba[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id)antidopingindonesia.org(dideleng tanggal 15 Agustus 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Doping&oldid=988557"