Masjid Istiqlal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mesjid Istiqlal
Istiqlal Mosque Monas.jpg

Mesjid Istiqlal

Informasi dhasar
Dunung Jakarta, Indonesia
Afiliasi agama Islam
Situs Wèb http://www.masjidistiqlal.com
Dhèskripsi arsitèktur
Arsitèk Frederich Silaban
Jinis arsitèktur Mesjid
Gaya arsitèktur Frederich Silaban
Pambukaan lemah 24 Agustus 1951
Taun rampung 22 Februari 1953
Béa pembangunan 7 triyun rupiah (USD 12 yuta)
Spesifikasi
Kapasitas 120,000
Kubah 2
Diameter kubah (jaba) 45 m
Menara 1
Dhuwur menara 90 m

Masjid Istiqlal yaiku salah sawijining masjid kang dumunung ana ing Jakarta.[1] Masjid iki diprakarsai Presiden Sukarno.[1] Mesjid iki dirancang tanggal 24 Agustus 1951. Arsitek Masjid Istiqlal yaiku Frederich Silaban. Masjid Istiqlal iki minangka masjid kang paling gedhé ing Indonésia lan Asia Kidul-wétan.[2] Lokasine ana ing sisih wetan Monas. Tembung Istiqlal dijupuk saka basa Arab, tegesé "Kamardikan".

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)"Masjid Istiqlal, Kota Jakarta Pusat - DKI Jakarta", situs wéb Balai Kajian Dan Pengembangan Budaya Melayu, wisatamelayu.com (diundhuh tanggal 22 Maret 2011)
  2. ^ Perlez, Jane. "Jakarta Journal; A TV Preacher to Satisfy the Taste for Islam Lite", The New York Times, 2002-08-23. diaksès tanggal 2007-12-17. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masjid_Istiqlal&oldid=829873"