Arsitèk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Arsitèk ing sangarepé papan gambar, 1893

Arsitèk yaiku jinis panggawéyan kang nekuni babagan desain. Arsitèk minangka pawongan sing ahli ing bababagan èlmu arsitèktur, ahli rancang bangun utawa ahli lingkungan binaan.

Istilah arsitek kerep dianggep sacara cethèk mung minangka perancang bangunan, yaiku wong sing ngurusi perencanaan, ngrancang, lan ngawasi konstruksi bangunan, sing duwé peran mandhu kaputusan sing mrebawani marang aspèk bangunan kasebut saka sisi èstètika, budaya, utawa masalah sosial. Definisi kasebut kurang tepat amarga lingkup pegawéyan arsitèk jembar banget, wiwit saka lingkup interior ruwangan, lingkup bangunan, lingkup komplèks bangunan, nganti lingkup kutha lan regional. Amarga saka iku, luwih trep migunakaké dhéfinisi arsitèk minangka ahli ing babagan èlmu arsitèktur, ahli rancang bangun utawa lingkungan binaan.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arsitèk&oldid=886567"